Friday, June 21, 2024
HomeSportReal Madrid, refuză participarea la noua competiție creată de FIFA. Explicația lui...

Real Madrid, refuză participarea la noua competiție creată de FIFA. Explicația lui Carlo Ancelotti

În urmă cu un an, forul mondial anunța schimbarea sistemului pentru Campionatul Mondial al Cluburilor. În noua variantă ce va intra în vigoare din 2025 urmează să participe nu mai puțin de 32 de echipe.

De ce refuză Real Madrid să joace la noua competiție înființată de FIFA

Doar că noua schemă gândită de cei de la FIFA pentru competiția cluburilor nu este pe placul celor de la Real Madrid. Câștigătorii Champions League din sezonul recent încheiat refuză să participe în noul format.

”Galacticii” sunt nemulțumiți de premiile puse la bătaie de forul mondial pentru această întrecere și nici nu concep să meargă la ediția de anul viitor ce va fi organizată în Statele Unite ale Americii.

”Un singur meci al lui Real Madrid valorează 20 de milioane de euro, iar ei vor să ne dea suma asta de bani pentru întreaga competiție. Nu. Real Madrid, precum alte cluburi, va refuza invitația”, a declarat antrenorul Carlo Ancelotti, într-un interviu pentru publicația Il Giornale.

Formația spaniolă ar trebuie să participe la Campionatul Mondial al Cluburilor din postura de câștigătoare a Champions League. ”Galacticii” au învins Borussia Dortmund, scor 2-0, în finala de pe Wembley.

Gianni Infantino, încântat de noul sistem

FIFA a pus la punct un nou sistem de desfășurare a Campionatului Mondial al Cluburilor la care să participe 32 de formații. Se speră ca acesta să fie mult mai atractiv și să aducă sume de bani mult mai mari.

Europa va da nu mai puțin de 12 echipe la competiția ce va avea prima ediție în 2025, iar acestea vor fi alese în funcție de clasamentul UEFA din ultimii 4 ani și în funcție de câștigătoarele Champions League din ultimii 4 ani.

”Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA 2025 va reprezenta apogeul fotbalului de club masculin de elită, având infrastructura necesară și un interes local imens. Statele Unite sunt gazda ideală pentru a da startul acestui nou turneu global.

Cu unele dintre cele mai bune cluburi din lume deja calificate, fanii de pe fiecare continent își vor aduce pasiunea și energia în Statele Unite. Totul pentru acest moment semnificativ în misiunea noastră de a face fotbalul cu adevărat global”, spunea Gianni Infantino, președintele FIFA, la anunțul lansării noului format.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General