Sunday, June 23, 2024
HomeSportRăzvan Raț a povestit momentul în care voia să-l lovească pe Mircea...

Răzvan Raț a povestit momentul în care voia să-l lovească pe Mircea Lucescu: „Am vrut să îi dau cu microfonul în cap“

Șahtior Donetsk a fost echipa unde cuplul Raț – Lucescu a colaborat pentru o perioada lungă de timp. Cei doi au avut o relație care poate fi ușor trecută și la capitolul de apreciere, dar și de ură sinceră.

Momentul tensionat, dezvăluit de Raț

O simplă partidă de UEFA Champions League dintre ucraineni și FC Barcelona a atras un moment tensionat. Șahtior Donetsk a pierdut umilitor, scor 5-1, cu FC Barcelona, chiar pe Camp Nou.

Partida din 2011 a atras criticile lui Lucescu pentru conaționalul lui, Răzvan Raț, fundașul stânga al ucrainenilor. În timp ce Raț oferea un interviu, Lucescu a spus că fundașul român este vinovat pentru două goluri.

“Păi îți spun eu ce am simțit atunci. Am avut două impulsuri: unu, să iau microfonul și să-i dau cu el în cap. Nu glumesc! Crede-mă, mă știi… Adică am o alură d-asta de… Mă știi de mic, sunt destul de impulsiv.

Deci primul impuls și, crede-mă, asta mi s-a întâmplat, adică nu mint cu nimic. Am vrut să iau microfonul și… ori să i-l bag pe gât, nu știu, ceva, să dau în el. Adică pur și simplu să reacționez fizic.

Ăsta a fost primul impuls. În același timp, în fracțiunile alea de secundă, mi-am dat seama că este ”end of my career” (n.r. finalul carierei), era clar ”le reveder!” Rămânea în istoria fotbalului. Mi-a trecut prin cap că se va alege praful definitiv în tot ceea ce înseamnă cariera mea“, a spus Răzvan Raț la podcastul iAM Ștucan.

Șahtior Donetsk, vârful carierei lui Raț

Răzvan Raț a fost jucătorul lui Șahtior Donetsk pentru un deceniu, între anul 2003 și anul 2013, sub comanda lui Mircea Lucescu, cel criticat recent de portarul Pyatov. Deși au avut sincope și momente tumultoase, cei doi au făcut o pereche bună în Ucraina.

Împreună, cei doi au câștigat nu mai puțin de 17 trofee, printre care o Cupă UEFA și șapte campionate ale Ucrainei. În tricoul ucrainenilor, Raț a strâns fix 300 de meciuri, unde a avut 58 de contribuții personale.

După plecarea de la Șahtior, Răzvan Raț a ajuns în Premier League, bifând o bornă impresionantă în cariera sa. Însă, fundașul stânga nu a reușit să se impună în Anglia, având doar 20 de meciuri în tricoul „ciocanarilor“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General