Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportRăzboiul din Ucraina continuă

Războiul din Ucraina continuă

Războiul din Ucraina continuă

Sunt deja 708 de zile de la izbucnirea conflictului din Ucraina, iar violențele se intensifică în continuare. Armata ucraineană a lansat un atac masiv cu rachete către Crimeea, vizând de această dată aerodromul Belbek.

Atacul ucrainean asupra aerodromului Belbek

Într-o operațiune militară desfășurată pe data de 31 ianuarie, aerodromul Belbek din Crimeea a fost lov it cu rachete. Anunțul a fost făcut de către comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, care a confirmat că acțiunea a avut loc în cadrul Brigăzii 204 de Aviație Tactică din Sevastopol. Această bază aeriană fusese utilizată de Ucraina înainte ca Rusia să anexeze peninsula.

  • Rușii contracarează

Autoritățile ruse au reacționat rapid și au declarat că au doborât 17 rachete ucrainene deasupra apelor Mării Negre și alte trei deasupra Crimeei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, resturile acestor rachete s-au prăbușit în apropierea unei unități militare rusești din zona orașului Sevastopol, fără a cauza pagube semnificative. Această unitate militară se află lângă aerodromul Belbek, ținta atacului ucrainean.

Sprijinul UE pentru Ucraina

Tensiunile din Ucraina nu au trecut neobservate de Uniunea Europeană, care a oferit sprijin financiar și militar pentru guvernul ucrainean. Până acum, UE și statele membre au oferit Ucrainei echipamente militare, arme și muniții în valoare de 28 de miliarde de euro.

  • O nouă sumă de 21 de miliarde de euro

Anul acesta, UE va aloca încă 21 de miliarde de euro pentru asistență militară către Ucraina. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, care a subliniat sprijinul continuu al blocului comunitar pentru țara vecină.

“Uniunea Europeană și statele sale membre au fost constante în sprijinul lor pentru Ucraina. De-a lungul anilor, am furnizat sume semnificative de echipamente militare și am reafirmat angajamentul nostru de a sprijini suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, a declarat Borrell într-o conferință de presă.

Mulțumiri și provocări

Guvernul ucrainean a salutat sprijinul UE și a mulțumit comunității internaționale pentru suportul acordat în aceste momente dificile. Cu toate acestea, situația din Ucraina rămâne tensionată, iar escaladarea conflictului poate avea consecințe grave pentru regiunea în ansamblu.

Este important ca toate părțile implicate să depună eforturi pentru a ajunge la o soluție pașnică și să evite o escaladare suplimentară a violenței. Comunitatea internațională trebuie să continue să monitorizeze situația de aproape și să acorde sprijinul necesar pentru stabilizarea regiunii.

Surse:

  1. Fanatik
  2. Sky News
  3. Ukrinform

TAGS:

ucraina, razboi, ue
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments