Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeActualitateRaport: Premierul britanic anunță o nouă lege pentru disculparea fostilor directori de...

Raport: Premierul britanic anunță o nouă lege pentru disculparea fostilor directori de oficii poștale urmăriți penal și condamnați pe nedrept

Raport: Premierul britanic anunță o nouă lege pentru disculparea fostilor directori de oficii poștale urmăriți penal și condamnați pe nedrept

O nouă lege pentru “disculparea și despăgubirea rapidă” a foștilor directori de oficii poştale urmăriţi penal și condamnați pe nedrept pentru furt a fost anunțată miercuri, 10 ianuarie, de către premierul britanic Rishi Sunak, scrie Agerpres preluând AFP.

Conform șefului guvernului de la Londra, legea este menită să repare “una dintre cele mai mari erori judiciare” din istoria Regatului Unit.

Într-o conferință de presă desfășurată în fața parlamentarilor, premierul britanic a anunțat măsuri concrete pentru a compensa și a disculpa directorii de oficii poștale care au fost condamnați în mod nedrept. Sunak a subliniat că această lege este necesară pentru a repara neajunsurile și nedreptățile suferite de acești oameni.

Tema acestui scandal judiciar a fost adusă în atenția publicului săptămâna trecută, când a fost difuzat un serial documentar pe canalul ITV. Acest eveniment a atras atenția opiniei publice și a determinat premierul să intervină cu o soluție în acest caz.

Scandalul a izbucnit după ce aproximativ 700 de responsabili ai companiei publice Post Office au fost urmăriți penal în perioada 1999-2015 pentru presupuse fapte de furt. Aceștia au fost acuzați pe nedrept pe baza informațiilor eronate provenite de la un soft de contabilitate numit Horizon, care s-a dovedit a fi defectuos. Aceste acuzații au avut consecințe devastatoare pentru mulți dintre directorii de oficii poștale, care și-au văzut viața și reputația distruse chiar dacă nu comiseseră nicio greșeală.

În urma noii legi propuse de premierul britanic, cei care au fost condamnați în mod injust vor fi rapid disculpați și despăgubiți. Această inițiativă legală vine în sprijinul victimelor acestui scandal și asigură dreptatea și compensațiile cuvenite.

Mai mult, premierul Sunak a adăugat că până în prezent au fost anulate doar 93 de condamnări și au fost plătite aproximativ 21 de milioane de lire sterline (24 de milioane de euro) în compensații pentru angajații vizați de acest caz.

Concluzii

În lumina acestei noi legi, se speră că justiția va fi restabilită pentru foștii directori de oficii poștale care au fost afectați de acest scandal judiciar. Această inițiativă a premierului Sunak demonstrează preocuparea și angajamentul guvernului britanic în a repara greșelile sistemului judiciar și în a asigura dreptatea și compensațiile necesare victimelor.

Pentru mai multe informații despre acest subiect și alte știri de actualitate, accesați site-ul nostru: https://ezs.ro/?s=Post%20Office%20lege%20despagubiri

TAGS: Post Office, despăgubiri, premierul britanic, disculparea directorilor poștali, condamnati pe nedrept

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments