Monday, June 24, 2024
HomeSportRapid dă marea lovitură! Ambros Martin, la un pas de revenirea în...

Rapid dă marea lovitură! Ambros Martin, la un pas de revenirea în România. Exclusiv

Rapid Bucureşti a încheiat pe locul doi sezonul din Liga Florilor. Giuleştencele au şanse uriaşe de a obţine un wild card în următoarea ediţie din EHF Champions League, competiţie în care au evoluat în ultimele două sezoane.

Rapid încearcă marea lovitură! Ambros Martin, la un pas de revenirea în România

FANATIK a aflat că oficialii Rapidului sunt aproape să dea o adevărată lovitură. Negocierile cu Ambros Martin sunt avansate, iar şefii echipei sunt convinşi că celebrul antrenor iberic va accepta să antreneze în Giuleşti.

Din informaţiile noastre, principalul din stagiunea trecută, David Ginesta ar urma să fie secundul lui Ambros Martin la Rapid. Rareş Fortuneanu, directorul tehnic din stagiunea precedentă, a plecat la finalul sezonului.

Are în palmares patru trofee de Champions League!

Ambros Martin este unul dintre cei mai titraţi antrenori din handbalul feminin. A scris istorie la Gyor, acolo unde a antrenat între 2012 şi 2018, respectiv 2021-2023, câştigând patru trofee Champions League şi alte două finale.

În 2023, din motive personale a decis să ia o pauză de la handbalul de club şi a pregătit doar naţionala Spaniei. Rapid l-a vrut şi atunci pe tehnicianul spaniol, care a declinat oferta pentru a putea petrece mai mult timp alături de familie.

Acum, Ambros Martin e foarte aproape de revenirea în handbalul de club, la Rapid. Tehnicianul iberic nu este străin de handbalul românesc, el fiind selecţionerul României între 2016 şi 2019.

A fost selecționerul României timp de trei ani

Cea mai bună performanţă pe banca “tricolorelor” a fost locul 4 la Campionatul European de handbal feminin din 2018. A plecat un an mai târziu, fiind înlocuit de Tomas Ryde cu câteva luni înaintea Campionatului Mondial.

Rapid a avut un sezon dificil. Începutul stagiunii a fost foarte slab, iar Kim Rasmussen a fost înlocuit după o lună şi jumătate. Giuleştencele nu au reuşit să treacă de faza grupelor în Champions League, iar în campionat nu au contat în lupta pentru titlu.

Totuşi, echipa antrenată de David Ginesta s-a clasat pe locul doi în Liga Florilor și are mari șanse să obțină un wild card pentru viitorul sezon din Champions League.

  • 56 de ani are Ambros Martin
  • 2022 este anul în care Rapid a câștigat ultimul titlu de campioană
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General