Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateRampa podului de la Brăila s-a surpat, constructorul încearcă remedierea situației

Rampa podului de la Brăila s-a surpat, constructorul încearcă remedierea situației

Rampa podului de la Brăila s-a surpat, constructorul încearcă remedierea situației

În urma unui incident nefericit, o secțiune de asfalt de pe una dintre rampele podului peste Dunăre de la Brăila s-a surpat, provocând probleme în trafic. Pentru a gestiona acest aspect, constructorul a intervenit, aplicând mai multe straturi de asfalt, însă rezultatele nu au fost conforme cu așteptările. Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au evidențiat tasările în zona respectivă, cu o adâncime de până la 10-15 centimetri, ceea ce a impus necesitatea stabilizării rampei folosind piloni forați.

Conform raportului publicat de Monitorul de Brăila, tasările s-au produs la una dintre rampele Podului de la Brăila, generând surparea asfaltului. Constructorul a intervenit imediat pentru a repara daunele, iar acest demers a fost marcat de eforturi vizibile.

Într-un material video difuzat de Monitorul de Brăila, s-a evidențiat procesul de reasfaltare a porțiunii afectate. Cu toate acestea, diferența de nivel a rămas evidentă, reprezentând o provocare suplimentară. În apropierea rampei, a putut fi identificat un utilaj de foraj, utilizat în intervențiile de remediere a situației.

CNAIR, entitate aflată în subordinea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a confirmat prezența fenomenului de tasare, definit ca o coborâre a nivelului terenului sub propria greutate sau sub presiunea construcțiilor amplasate în zonă. Anomaliile au fost identificate încă din anul precedent, însă impactul lor nu a fost atât de semnificativ. În prezent, adâncimea tasărilor a atins 10-15 cm, conform informațiilor emise de constructor.

Asociația constructoare WEBUILD SPA – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS LTD a demarat operațiunile de foraj în vecinătatea pilonului viaductului, utilizat pentru accesul pe Podul de la Brăila de pe DN 2B, cu scopul de a stopa evoluția negativă a tasărilor.

Tasările pot fi rezultatul unor erori în lucrările executate de constructor sau a unor deficiențe de proiectare, iar potrivit specialiștilor, s-ar putea ca ambele aspecte să contribuie la această problemă. Remedierea situației impune eforturi semnificative, cu lucrări complexe ce trebuie realizate. Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a subliniat necesitatea impunerii unor restricții pentru a gestiona situația.

Podul de la Brăila

CNAIR

Brăila

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments