Friday, February 23, 2024
Google search engine
HomeSportRamona Bădescu, experiența depresiei postnatale și revenirea pe scenă

Ramona Bădescu, experiența depresiei postnatale și revenirea pe scenă

Ramona Bădescu, experiența depresiei postnatale și revenirea pe scenă

Ramona Bădescu, cunoscută actriță și fost model, a devenit mamă la vârsta de 50 de ani, dar încercările și bucuriile aduse de nașterea fiului ei nu au fost lipsite de dificultăți. Recent, ea a vorbit deschis despre experiența depresiei postnatale și lupta sa pentru a-și recăpăta echilibrul emoțional.

O provocare neașteptată

La sfârșitul anului 2019, Ramona Bădescu a adus pe lume un băiețel pe nume Ignacio, primul său copil. Deși sosirea micuțului a fost un moment de mare bucurie în viața ei, Ramona a dezvăluit că a trecut printr-o perioadă dificilă de depresie postnatală, ca mulți alți proaspeți părinți.

Într-un interviu recent, celebra actriță a vorbit deschis despre lupta sa cu această formă de depresie și despre dificultățile prin care a trecut. După naștere, și-a dat seama că percepe totul în nuanțe de negru și gri și că a pierdut entuziasmul și energia pe care le avea înainte.

Pentru a face față acestei situații, Ramona Bădescu a căutat ajutor specializat și a găsit un coach mental, Vasile Păun, care a avut un rol esențial în ajutarea ei să-și refacă încrederea în sine și să gândească pozitiv. Această abordare a mentalului, ca o componentă importantă a recuperării postnatale, este o practică relativ nouă pe plan național și aduce beneficii semnificative mamelor care trec prin astfel de dificultăți.

„După naștere am avut momente de descurajare, momente de depresie, de neputință chiar, ca orice femeie. Nu contează că am născut la 50 de ani. Și la 50 de ani, și la 20 de ani tot o experiență nouă este, iar meseria de mamă este cea mai grea din lume, din punctul meu de vedere.”, a mărturisit Ramona Bădescu.

  • Fiecare mamă poate avea momente dificile după naștere, indiferent de vârstă;
  • Depresia postnatală este o problemă serioasă ce necesită sprijin și tratament;
  • Recuperarea emoțională și mentală poate fi obținută prin terapie specializată și sprijinul celor din jur.

Această experiență dificilă a determinat-o pe Ramona Bădescu să-și dorească să ofere sprijin și inspirație altor mame care trec prin aceleași emoții și dificultăți. Ea promovează acum pozitivitatea, educația mentală și importanța împărtășirii gândurilor bune cu cei din jur.

„După naștere, am avut aceste nesiguranțe și am lucrat foarte mult cu un coach mental, Vasile Păun, o persoană extraordinară, care m-a ajutat și m-a învățat să gândesc pozitiv. Să fiu puternică, să mă montez, să creez forța din interior și să o dau în exterior.

Este o cultură care pe vremuri nu exista la noi, nu am avut această metodă de a învăța, de a-ți educa creierul, de a-ți educa voința, de a-ți educa mentalitatea pentru a fi un om pozitiv. Și de aceea eu consider că e bine să împarți pozitivitate și gânduri bune celor din jur”, a adăugat ea în dialogul cu viva.ro.

  1. Depresia postnatală poate afecta orice mamă și poate fi tratată prin metode specifice;
  2. Educația mentală și psihoterapia pot avea un impact pozitiv asupra sănătății mintale a mamelor.

Revenirea pe scenă și împlinirea personală

După o perioadă în care și-a dedicat toată atenția fiului său, Ramona Bădescu a hotărât să se întoarcă pe scena pe care s-a simțit mereu acasă. Pentru ea, nu este suficient să fie doar o mamă bună, ci își dorește să-și continue cariera și să se simtă din nou realizată ca femeie și artist.

„Nu pot să spun acum că, după patru ani, atenția mea nu mai este spre Ignacio, dar vreau să mă simt din nou nu numai o mamă bună, nu numai o mamă perfectă, dar și o femeie realizată în meseria ei și în ceea ce a făcut dintotdeauna”, a afirmat Ramona Bădescu.

  • O mamă poate echilibra viața de familie cu cariera profesională;
  • Realizarea personală este importantă pentru femeile care sunt și mame.

După câțiva ani în care s-a dedicat exclusiv rolului de mamă, Ramona Bădescu se redescoperă pe sine și se reîntoarce în lumina reflectoarelor. Această decizie poate inspira multe femei care se confruntă cu dificultăți similare și le arată că este posibil să te împlinești atât ca părinte, cât și ca individ cu propria identitate și pasiuni.

Revenirea pe scenă și echilibrarea vieții de mamă și carieră reprezintă un exemplu de perseverență și determinare de care toți părinții pot lua aminte. Este important să ne urmăm visele și pasiunile, căci acestea ne definesc ca persoane și ne aduc împlinire și fericire.

Pentru mai multe informații despre lupta împotriva depresiei postnatale și reconectarea cu propria identitate și pasiuni, accesați ezs.ro.

Sursa:

TAGS: Ramona Bădescu, depresie postnatală, recuperare psihologică, revenire pe scenă, echilibrul vieții
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments