Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateRadu Moldovan, președinte CJ Bistrița-Năsăud: Un pas important către un transport durabil...

Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița-Năsăud: Un pas important către un transport durabil pentru elevi

Radu Moldovan, președinte CJ Bistrița-Năsăud: Un pas important către un transport durabil pentru elevi

Contractul de achiziție publică pentru 25 de microbuze electrice destinate transportului durabil al elevilor a fost semnat, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan. Aceste microbuze vor aduce beneficii atât în reducerea emisiilor de carbon, cât și în promovarea unui mediu sustenabil.

Termenul de livrare al microbuzelor electrice este de 6 luni de la semnarea contractului, conform declarațiilor președintelui Moldovan. Cele 25 de unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud care vor primi aceste microbuze sunt:

  • Năsăud și Sângeorz-Băi
  • Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos
  • Rodna, Telciu, Târlișua, Maieru, Feldru
  • Lunca Ilvei, Poiana Ilvei, Ilva Mică, Ilva Mare
  • Lechința, Teaca, Cetate, Șanț
  • Rebrișoara, Rebra, Parva
  • Căianu Mic, Petru Rareș, Leșu

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ și pozitiv pentru comunitatea locală, contribuind la modernizarea infrastructurii de transport și oferind soluții sustenabile pentru nevoile de mobilitate ale elevilor din zonă. Prin implementarea vehiculelor electrice în serviciul de transport școlar, se urmărește și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Proiectul privind achiziția acestor microbuze electrice marchează o evoluție importantă în direcția unui mediu mai curat și a unei mobilități durabile. Datele oficiale arată că aceste mijloace de transport sunt esențiale în promovarea unui sistem de transport ecologic și modern, adaptat la nevoile actuale ale comunității și la standardele de protecție a mediului.

Fiecare dintre localitățile menționate va beneficia de beneficiile aduse de utilizarea microbuzelor electrice, în scopul îmbunătățirii calității serviciilor de transport public și asigurării unui cadru sigur și eficient pentru elevii școlilor implicate. Implementarea acestor unități de transport electric reprezintă o strategie inteligentă și responsabilă în contextul preocupării crescute pentru protecția mediului și susțenabilitatea dezvoltării regionale.

Acest demers nu doar că va contribui la o reducere semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon, dar va și crea o infrastructură modernă pentru transportul public local, adaptată la cerințele unei societăți în continuă evoluție. Prin utilizarea microbuzelor electrice, se deschid noi perspective și oportunități pentru un transport mai curat și eficient în județul Bistrița-Năsăud.

Autor: ezs.ro

Bistrița-Năsăud

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General