Thursday, May 23, 2024
HomeJustitieRadu Mazăre, Fostul Primar al Constanței, Așteaptă Eliberarea Condiționată După 1780 de...

Radu Mazăre, Fostul Primar al Constanței, Așteaptă Eliberarea Condiționată După 1780 de Zile în Închisoare

Radu Mazăre, Fostul Primar al Constanței, Așteaptă Eliberarea Condiționată După 1780 de Zile în Închisoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, a executat până în prezent 1780 de zile în închisoare, ceea ce reprezintă două treimi din pedeapsa sa totală de 9 ani. Deși conform legii are dreptul să ceară eliberarea condiționată, acest criteriu nu este singurul luat în considerare în procesul de decizie.

Conform instanței de judecată, Radu Mazăre a afirmat că a îndeplinit toate obiectivele stabilite în Planul de evaluare, beneficiind de recompense și evitând sancțiuni disciplinare. De asemenea, acesta a subliniat în fața judecătorilor că a participat activ la programe educaționale și alte activități specifice din penitenciar.

Motivele prezentate nu au fost însă suficiente pentru comisia care se ocupă de eliberările condiționate. La începutul lunii aprilie, instanța a decis amânarea cererii lui Radu Mazăre cu 9 luni, argumentând că acesta nu a petrecut suficient timp în închisoare pentru a îndeplini scopul pedepsei. De asemenea, conform dosarului, se susține că în cazul eliberării, Mazăre ar putea reprezenta un potențial pericol pentru societate.

Rămas în penitenciar din mai 2019, după ce a fost extrădat din Madagascar, unde a fugit în decembrie 2017, Radu Mazăre execută două pedepse definitive: una de nouă ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și una de cinci ani în dosarul Polaris.

Articole Similare:

Citiți mai multe articole similare pe EZS.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments