Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportRadu Drăgușin, tânărul român care a cucerit Tottenham și Premier League

Radu Drăgușin, tânărul român care a cucerit Tottenham și Premier League

Radu Drăgușin, tânărul român care a cucerit Tottenham și Premier League

Transferurile de iarnă în fotbalul european au adus multe surprize și schimbări la nivelul echipelor. Unul dintre cele mai râvnite nume a fost Radu Drăgușin, fundașul naționalei României, care a fost la mare căutare de către cluburi de top precum Tottenham, Bayern și Napoli.

Cu o vârstă de doar 21 de ani, Drăgușin a devenit subiectul principal al discuțiilor în lumea fotbalului. Tottenham a reușit să câștige cursa pentru semnătura tânărului fundaș, în ciuda concurenței acerbe din partea cluburilor mari.

Reacția nemților de la Bild, după transferul de la Tottenham

În urma anunțului transferului, principalele publicații internaționale au analizat decizia lui Drăgușin de a alege Tottenham. Însă nemții de la Bild nu au ezitat să se manifeste și au titrat: “Tottenham îi fură jucătorii lui Bayern!” Această afirmație a stârnit polemici și discuții aprinse.

Oferta făcută de Bayern pentru tânărul fotbalist se ridica la aproximativ 31 de milioane de euro, însă Drăgușin a ales să se alăture echipei englezești. Expertul Fabrizio Romano a confirmat faptul că transferul la Tottenham este gata de finalizare, clubul oferind o sumă de 30 de milioane de euro pentru serviciile fundașului român.

Pentru a-i mulțumi pe italieni și pentru a-i convinge să accepte oferta, Tottenham a inclus în tranzacție și transferul fundașului Djed Spence, care va ajunge la Genoa sub formă de împrumut, cu o clauză de cumpărare în valoare de 10 milioane de euro.

Ascensiunea rapidă a lui Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a debutat la Juventus, dar nu și-a găsit locul acolo și a fost transferat la Genoa în vara anului trecut, pentru o sumă de 5,5 milioane de euro. La echipa italiană, tânărul fundaș și-a demonstrat talentul și a strălucit în cele șase luni petrecute acolo.

Cota lui de piață a crescut de la 8 la 20 de milioane de euro în doar câteva luni, conform transfermarkt. Această creștere spectaculoasă a atras atenția marilor cluburi europene, iar Tottenham a fost cel care a reușit să-l aducă pe tânărul român în Premier League.

Echipa engleză se confruntă cu probleme în defensivă din cauza accidentărilor și Drăgușin poate juca un rol important în rezolvarea acestei situații. Astfel, Tottenham a reușit să-l devanseze pe Bayern în cursa pentru transferul românului, arătând că sunt determinați să obțină succesul în acest sezon.

O nouă etapă în cariera lui Radu Drăgușin

Transferul la Tottenham marchează o nouă etapă în cariera lui Radu Drăgușin. El devine al patrulea fotbalist român care evoluează pentru acest club, în urma lui Gică Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș. În plus, Ronny Rosenthal, atacantul israelian cu origini românești, a jucat pentru Tottenham în perioada 1994-1997.

Românul va avea ocazia să se alăture altor jucători români care și-au făcut numele în Premier League, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Cu acest transfer, Drăgușin devine al 16-lea fotbalist român care activează în Premier League.

Dan Petrescu deține recordul de prezențe în Premier League pentru un fotbalist român, având în palmares 215 de meciuri în tricoul lui Chelsea. Costel Pantilimon ocupă locul doi în acest clasament, cu 54 de apariții la echipe precum Manchester City, Sunderland, Watford și Nottingham Forest.

Așteptări mari pentru Radu Drăgușin la Tottenham

Fanii lui Tottenham și specialiștii din fotbal sunt extrem de curioși să vadă evoluția lui Radu Drăgușin în Premier League. Transferul la un club de top precum Tottenham reprezintă o oportunitate uriașă pentru tânărul fundaș de a-și demonstra calitățile și de a evolua la cel mai înalt nivel.

O carieră promițătoare îl așteaptă pe Radu Drăgușin în acest nou capitol al vieții sale. Cu talentul și determinarea de care dă dovadă, tânărul fotbalist român poate deveni un element cheie în succesul echipei Tottenham.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments