Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeSportRadu Drăgușin, noul transfer senzațional al celor de la Tottenham

Radu Drăgușin, noul transfer senzațional al celor de la Tottenham

Radu Drăgușin, noul transfer senzațional al celor de la Tottenham

Românul Radu Drăgușin a semnat un contract impresionant cu echipa de fotbal Tottenham Hotspur. Transferul său a fost confirmat în premieră de publicația FANATIK și reprezintă o mutare de senzație pentru tânărul fundaș central.

Jucătorul de 21 de ani se alătură celor de la Tottenham

Radu Drăgușin a fost dorit de mai multe cluburi importante din Europa, precum Bayern Munchen și Napoli. Cu toate acestea, Tottenham s-a dovedit a fi cel care a obținut semnătura fotbalistului român. Astăzi, Drăgușin se îndreaptă către Londra pentru a semna contractul și a efectua vizita medicală.

Acest transfer reprezintă o oportunitate uriașă pentru Radu Drăgușin de a-și demonstra calitățile într-o ligă atât de puternică precum Premier League. Este de remarcat faptul că Drăgușin devine al patrulea fotbalist român care se alătură echipei Tottenham, urmându-le astfel pașii lui Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș.

Un pas important în cariera tânărului fundaș român

Radu Drăgușin a avut o ascensiune rapidă în ultima perioadă, atrăgând atenția prin talentul și potențialul său. Juventus Torino a fost clubul care i-a oferit șansa de a se dezvolta și a începe să-și facă un nume în fotbalul european. Acum, mutarea la Tottenham reprezintă un pas important în cariera sa, având ocazia de a juca într-o echipă de top și de a se măsura cu unii dintre cei mai buni jucători din lume.

Tottenham și-a dorit cu ardoare transferul lui Radu Drăgușin, recunoscând valoarea și potențialul fotbalistului român. Clubul englez a achitat suma de 25 de milioane de euro pentru Drăgușin, plus încă 6 milioane de euro bonus pentru Genoa, clubul de la care acesta a fost împrumutat până în vară. De asemenea, Radu Drăgușin va beneficia de un salariu anual de 3 milioane de euro.

Tottenham și istoria fotbaliștilor români

Tottenham Hotspur a avut norocul să aibă în rândurile sale fotbaliști români talentați de-a lungul timpului. Înaintea lui Radu Drăgușin, Gheorghe Popescu, Ilie Dumitrescu și Vlad Chiricheș au îmbrăcat tricoul londonezilor și au lăsat o amprentă importantă în istoria clubului.

Ilie Dumitrescu a jucat la Tottenham între 1994 și 1995, într-o perioadă în care a evoluat alături de colegul său Gheorghe Popescu. Dumitrescu a strâns 20 de apariții și a marcat 5 goluri pentru echipa engleză. După plecarea de la Tottenham, a continuat să își construiască cariera în fotbal și a ajuns la echipa West Ham United.

La rândul său, Gheorghe Popescu a evoluat un sezon la Tottenham, în anul 1994. Acesta a adunat 27 de apariții și a marcat 3 goluri. După această experiență, Popescu a fost transferat la FC Barcelona, unde a jucat în perioada 1995-1997.

Vlad Chiricheș este un alt nume important în istoria fotbaliștilor români de la Tottenham. Chiricheș a evoluat pentru Tottenham între anii 2013 și 2015, înregistrând 43 de apariții și 2 goluri. Ulterior, el a fost transferat la Napoli pentru 7 milioane de euro.

Radu Drăgușin, al 16-lea român care evoluează în Premier League

Odată cu semnarea contractului cu Tottenham, Radu Drăgușin devine al 16-lea fotbalist român care activează în Premier League. Acest campionat este considerat unul dintre cele mai puternice și competitive din lume, oferind astfel o rampă de lansare pentru tinerii fotbaliști cu potențial.

Dan Petrescu deține recordul de cele mai multe prezențe în Premier League pentru un jucător român. Fostul fotbalist al echipei Chelsea a acumulat 215 apariții în acest campionat. Pe locul doi se află Costel Pantilimon, care a jucat în Premier League pentru mai multe echipe, cum ar fi Manchester City, Sunderland, Watford și Nottingham Forest.

Ultimul fotbalist român care a avut o aventură în Premier League este Gabi Tamaș, având la activ 45 de meciuri pentru West Bromwich Albion, Doncaster Rovers, Watford și Cardiff City.

  • 20 de milioane de euro este cota de piață a lui Radu Drăgușin, conform Transfermarkt.com
  • 2029 este anul în care se va încheia contractul lui Radu Drăgușin cu Tottenham

TAGS: Radu Drăgușin, Tottenham, transferuri fotbaliști români, Premier League

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments