Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateRăcirea vremii în toată țara, precipitații abundente și ninsori în această perioadă

Răcirea vremii în toată țara, precipitații abundente și ninsori în această perioadă

Răcirea vremii în toată țara, precipitații abundente și ninsori în această perioadă

Un val de răcire semnificativă lovește astăzi jumătatea de nord a țării, aducând temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Se așteaptă precipitații în toate regiunile, cu o tranziție de la ploaie și lapoviță la ninsoare în cursul zilei.

Pentru sud și sud-estul teritoriului, cerul va fi variabil, dar spre seară și noapte se vor produce înnorări. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, cu tranziție către ninsori în orele târzii ale nopții. Această schimbare bruscă a vremii afectează în special Bucureștiul și zonele înconjurătoare.

Prognoza arată că ninsorile vor continua și sâmbătă în jumătatea de sud a țării. Cu toate acestea, valoarea cantitativă a acestora va fi relativ scăzută, ca intensitate.

Oana Catrina, meteorolog ANM, a oferit mai multe detalii despre evoluția vremii în următoarele zile. În jumătatea de nord, se așteaptă precipitații mixte în timp ce în zona de sud va ploua și temperaturile vor varia în jurul valorii de 15 grade.

Pe munte, ploaia se va transforma treptat în ninsori, dând naștere unui nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu viteze de până la 80 de km/h, creând condiții dificile în zonele montane. Aceste condiții se vor menține și în ziua de mâine, când se va înregistra căderi de zăpadă și în jumătatea de sud a țării.

După această perioadă, vremea se va liniști, dar frigul va păstra controlul, iar nopțile vor deveni geroase. Fenomenul de ceață se va înregistra în zonele joase de relief. Se anticipează o revenire a ninsorilor abia în cursul nopții de luni.

Vă anunțăm că în Capitală se așteaptă ninsori abundente, cu un nou strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri. Aceasta este prognoza specială pentru București, valabilă de vineri până sâmbătă seara, conform ANM. Astfel, temperaturile vor fi mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, cu o maximă de aproximativ 13 grade în timp ce temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0-1 grad.

Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, ocazional urmate de precipitații. Ploile încep să se transforme în ninsoare în cursul nopții, iar cantitățile de precipitații vor atinge între 15 și 20 de litri pe metru pătrat. Pe lângă asta, un strat de zăpadă de aproximativ 6-7 centimetri se va depune.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de până la 45 km/h, în special spre sfârșitul intervalului menționat.

Prognoza meteo avertizează că ninsoarea va continua sâmbătă până la ora 17:00, iar grosimea totală a stratului de zăpadă se va ridica în medie la 10 centimetri. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40-45 km/h. Temperatura maximă se va situa între 1 și 2 grade Celsius.

TAGS: răcire vreme, precipitații, ninsori, ANM, București
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments