Monday, May 20, 2024
HomeSportRachetele lovesc centrul comercial din orașul rusesc Belgorod: Cel puțin 6 morți...

Rachetele lovesc centrul comercial din orașul rusesc Belgorod: Cel puțin 6 morți și 18 răniți

Rachetele lovesc centrul comercial din orașul rusesc Belgorod: Cel puțin 6 morți și 18 răniți

Orașul rusesc Belgorod a fost zguduit astăzi de un atac devastator. Un centru comercial și un stadion al unei școli au fost lovite de mai multe rachete, iar autoritățile locale dau vina pe ucraineni pentru acest incident tragic. Bilanțul preliminar indică că cel puțin 6 persoane au murit și alte 18 au fost rănite în urma bombardamentului.

Atacurile cu rachete între ucraineni și ruși s-au intensificat în ultima perioadă, escaladând tensiunile dintre cele două țări. Recent, un bombardament al forțelor rusești în nord-estul Ucrainei a dus la pierderea a 5 vieți într-un bloc de apartamente, conform autorităților locale.

Astăzi, a venit rândul orașului Belgorod să sufere consecințele ostilităților. Centrul comercial și stadionul unei școli au fost loviți de rachete, provocând moartea și rănirea mai multor persoane. Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, care se află în apropiere de Belgorod, a confirmat acest incident tragic și a afirmat că există multe victime.

Ministerul rus al Apărării a furnizat ulterior detalii despre bilanțul victimelor. În urma atacului, 6 persoane, printre care și un copil, și-au pierdut viața, iar alte 18 au fost rănite. Cinci dintre cei răniți sunt copii, conform guvernatorului regional Viaceslav Gladkov.

De-a lungul ultimelor luni, orașul Belgorod a fost frecvent ținta atacurilor ucrainene, aflat fiind în apropierea graniței cu Ucraina. Aceste atacuri au afectat grav viața localnicilor, provocând un număr semnificativ de victime. Cazurile de violență și distrugere au avut un impact devastator asupra comunității din Belgorod, care trăiește într-o permanentă stare de teamă și incertitudine.

Până în prezent, Ucraina nu a comentat oficial despre atacul care i se atribuie. Cu toate acestea, rețelele de socializare au fost inundate de postări care sugerează că rachetele căzute asupra centrului comercial ar fi de fapt de fabricație rusească.

Înainte de atacul din Belgorod, armata lui Putin a efectuat bombardamente masive asupra Ucrainei. Cu o zi în urmă, invadatorii ruși au atacat satul Veliki Burluk din regiunea Harkov, ucigând 5 persoane și rănind alte 10. Atacurile nu s-au oprit aici, cu rachete care au vizat capitala Kiev, regiunea Zaporojie și Liov. În total, forțele aeriene ucrainene au reușit să intercepteze 13 din cele 26 de rachete lansate în întreaga țară.

Reacții internaționale și bilanțul atacului

Atacurile din Belgorod au stârnit îngrijorări și reacții la nivel internațional. Comunitatea internațională a condamnat aceste acțiuni violente și a cerut ambele părți implicate să înceteze ostilitățile și să găsească o rezolvare pașnică a conflictului.

Kremlinul a anunțat că sistemele de apărare aeriană au reușit să distrugă 14 rachete lansate asupra regiunii Belgorod. În acest context, Ucraina este acuzată că ar fi folosit un sistem de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire.

Numeroase publicații străine au relatat despre atacul din Belgorod și efectele acestuia. Agenția de presă TASS, citată de Washington Post, a raportat că 15 persoane au fost spitalizate în urma bombardamentului. Informațiile privind incidentul au fost preluate și de alte publicații internaționale, alimentând astfel preocupările privind escaladarea conflictului dintre Rusia și Ucraina.

UE și comunitatea internațională condamnă atacurile

Atât Uniunea Europeană, cât și comunitatea internațională în ansamblul său au condamnat cu fermitate atacurile din Belgorod și au solicitat încetarea ostilităților. A existat o aversiune generală față de violența perpetuată și s-au exprimat preocupări cu privire la escaladarea conflictului dintre cele două țări.

Este esențial ca toate părțile implicate să adopte o abordare pașnică și să se implice în negocieri diplomatice pentru a rezolva această criză. Soluțiile violente nu fac decât să adâncească tensiunile și să agraveze suferința populației civile. Comunitatea internațională solicită o intervenție fermă și promptă pentru a pune capăt acestui ciclu nesfârșit de violențe și distrugeri.

TAGS: Belgorod, Rusia, Ucraina, rachete, atac, morți, răniți

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments