Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateRabla pentru Electrocasnice 2024: Când Nu se Va Mai Desfășura Programul

Rabla pentru Electrocasnice 2024: Când Nu se Va Mai Desfășura Programul

Rabla pentru Electrocasnice 2024: Când Nu se Va Mai Desfășura Programul

O veste tristă a lovit românii pasionați de electrocasnice: Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține anul acesta. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pare să fi alocat alte priorități și să nu mai dea curs acestui program atât de popular.

  • Decizia vine ca urmare a lipsei de fonduri și a neincluziunii unei posibile sesiuni de finanțare în Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Fondului pentru Mediu pentru anul 2024.
  • Românii se confruntă acum cu posibilitatea de a nu mai beneficia de sprijin financiar pentru înlocuirea echipamentelor uzate cu unele mai performante energetic.

O analiză efectuată de Reveal Marketing Research anul trecut a relevat că majoritatea românilor preferă să cumpere electrocasnice noi doar atunci când cele vechi cedează. Totuși, există și un segment care se orientează către achiziții în momentele cu promoții tentante sau pentru a integra tehnologii noi în locuințe.

  1. Se pare că femeile sunt mai pragmatica, optând în proporție mai mare să înlocuiască aparatele vechi cu unele noi, în timp ce bărbații sunt mai interesați de inovații și tehnologie.
  2. Presiunile financiare acutizează tendința de reparare a electrocasnicelor stricate, procentul celor ce aleg să repare crescând semnificativ comparativ cu anul precedent.

Cu privire la popularitatea programului Rabla pentru Electrocasnice, se constată că 64% dintre români se arată interesați de această inițiativă, iar 6% se află deja înscriși. Motivele care stau la baza achiziționării unui electrocasnic sunt prețul și promoțiile speciale, care au devenit factori decisivi în procesul de cumpărare.

În final, se poate spune că absența programului Rabla pentru Electrocasnice în 2024 va schimba modul în care românii aleg să își înnoiască echipamentele din locuință, fiind nevoiți să caute alternative pentru a face față schimbărilor din piață.

TAGS: Rabla pentru Electrocasnice
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General