Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportRA-APPS solicită 5.000 de euro de la Adrian Severin pentru chirie neplătită

RA-APPS solicită 5.000 de euro de la Adrian Severin pentru chirie neplătită

RA-APPS solicită 5.000 de euro de la Adrian Severin pentru chirie neplătită

RA-APPS solicită 5.000 de euro de la Adrian Severin pentru chirie neplătită

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a inițiat o acțiune civilă împotriva fostului ministru Adrian Severin pentru neplata chiriei într-un apartament de 192 mp situat în zona Arcului de Triumf. RA-APPS cere suma de 5.259,24 de euro, reprezentând “un rest” de chirie, pe care Severin se pare că nu a fost de acord să-l plătească. Disputa a ajuns în instanță, iar soluția inițială a judecătorilor a fost favorabilă lui Severin. Cu toate acestea, RA-APPS a atacat soluția și apelul se va judeca la Tribunalul București.

Un contract de închiriere cu multe controverse

Cazul începe în anul 1991, când Adrian Severin a încheiat un contract de închiriere cu Primăria Municipiului București, valabil inițial până în 1994. În următorii ani, contractul s-a prelungit succesiv la fiecare cinci ani, pe baza unor acte normative. În 1996, administratorul clădirii a fost schimbat, iar apartamentul a trecut în administrarea RA-APPS. De-a lungul timpului, valoarea chiriei a crescut de mai multe ori, iar în 2018, tariful lunar a ajuns la 764,19 euro, cu peste 150 de euro mai mult decât Severin plătise până atunci.

Acesta a refuzat să semneze și să plătească suma suplimentară, argumentând că nu există un temei legal pentru impunerea unui act adițional. În cele din urmă, RA-APPS a emis o factură pentru diferența de chirie aferentă și, după ce Severin a refuzat plata, s-a ajuns în instanță.

Severin susține că nu este un apartament de protocol

Adrian Severin susține că nu are nevoie de o funcție publică pentru a locui în apartamentul respectiv, deoarece acesta nu este unul de protocol. Fostul ministru a declarat că contractul de închiriere nu a avut legătură cu nicio funcție publică pe care el a deținut-o și că schimbarea proprietarului după încheierea contractului nu schimbă natura contractului și drepturile chiriașului.

În trecut, Severin a fost implicat și în alte scandaluri de corupție, inclusiv într-unul mare din Parlamentul European, dar el a negat acuzațiile și a refuzat să demisioneze din Parlamentul European. Fostul ministru a fost condamnat în 2016 pentru trafic de influență și luare de mită și astfel și-a compromis cariera politică.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments