Tuesday, April 29, 2025

Putin Se Declara Optimist, Dar Afirmatiile Sale Pauza Inclusiv In Subiectul Legitimitații

ActualitatePutin Se Declara Optimist, Dar Afirmatiile Sale Pauza Inclusiv In Subiectul Legitimitații

Putin Se Declara Optimist, Dar Afirmatiile Sale Pauza Inclusiv In Subiectul Legitimitații

Liderul rus, adică, Vladimir Putin, a spus într-un interviu care a fost difuzat, marți, că agresiunea militară împotriva Ucrainei s-ar putea termina în maxim „două luni” dacă cumva țara atacată n-ar mai beneficia de sprijin din partea țărilor occidentale, ceea ce, de altfel, nu pare deloc ușor, căci, cum știm cu câcatul timpului, toată situația e complicată. Așa că, de exemplu, în această idee, Putin s-a exprimat pe un ton care sugerează o oarecare urgență, dar, totodată, și o confuzie, de vreme ce se discută despre ce ar însemna, de fapt, o oprire a conflictului ce continuă să aibă loc în Ucraina.

Liderul de la Kremlin, în continuare, face declarații care sunt greu de digerat privind eventualele discuții de pace, fapt ce ridică o mulțime de întrebări, în special atunci când pretinde că ar fi deschis la astfel de negocieri, dar, iată, nu e așa de simplu, căci, pe de altă parte, spune că nu poate discuta deloc cu șeful statului ucrainean, Volodimir Zelenski, pe motiv că e „ilegitim”, de parcă legitimitatea ar fi o problemă esențială, dar bineînțeles, e un joc de cuvinte ce nu aduce claritate.

Interesant e că, în perioada aceasta, mandatul lui Zelenski a expirat, așa că legislaţia ucraineană interzice organizarea de alegeri pe timpul legii marţiale cu toate că ambii lideri de pe cele două părți par să-și conteste legitimitatea reciproc, Putin insistând pe retorica „ilegitimității” în timp ce el se proclamă „președinte” în cadrul unor procese electorale ce sunt considerare de mulți ca fiind setate de el etichetând acest aspect ca fiind o ironie sadică a destinului.

Mai mult decât atât, Putin a afirmat, într-o obrăznicie de nedescris, că orice fel de negocieri, chiar multe ar fi acum ramân „ilegitime” în cazul în care s-ar desfășura, inventând un decret ce vizează exclusiv pe Zelenski, care a pus stop întâlnirilor încă din octombrie, când a decis să nu discute cu Putin atâta timp cât acesta își păstrează puterea în Rusia, o decizie ce a stârnit multe speculații și lipsuri de dialog.

Totodată, aceste declarații, care par să devină o obișnuință, vin în contextul în care noul președinte american, Donald Trump, adică săptămâna trecută, a venit cu mai multe afirmații, cum că pune presiuni asupra lui Putin să accepte negocierile, un lucru ce sună a ironie, având în vedere jocurile de putere din trecut

„Zelenski vrea un acord. Eu nu știu dacă Putin și-l dorește, probabil. (…) Cred că va distruge Rusia dacă nu va face pace”, a zis Trump oarecum cu un ton care sugerează atât o îngrijorare cât și un fel de ridicare în slavi a ideii de pace care e, de fapt, extrem de complicată în realitate și plină de nuanțe, puțin ironic, nu?

Alertat de aceste afirmații care ajung ca un fel de ecou în împrejurările internaționale, liderul de la Kremlin răspunde într-o manieră care sugerează o încercare de a-i intra în grații lui Donald Trump, numindu-l „inteligent” și susținând o teorie ce pare și ea confuză legată de războiul din Ucraina, dar, desigur, totul este o mare nebuloasă între latitudinile politice unde adevărul și minciuna se amestecă.

Vladimir Putin agresiune militară discuții de pace legitimitate Volodimir Zelenski negocieri Donald Trump războiul din Ucraina

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles