Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportPustiul lui Guardiola, cel mai mare pericol pentru România la Euro 2024?...

Pustiul lui Guardiola, cel mai mare pericol pentru România la Euro 2024? Cum arată lotul de peste 400 de milioane de euro al Belgiei

Pustiul lui Guardiola, cel mai mare pericol pentru România la Euro 2024? Cum arată lotul de peste 400 de milioane de euro al Belgiei

Antrenorul spaniol Pep Guardiola este considerat unul dintre cei mai buni antrenori din istoria fotbalului. Cu toate acestea, în cariera sa impresionantă, există o serie de transferuri care nu au atins așteptările la echipa sa, Manchester City. Potrivit unui clasament realizat de GOAL, cele mai dezamăgitoare achiziții din cariera de antrenor a lui Guardiola au fost identificate și clasate. În următoarele rânduri, vă prezentăm top 10 cele mai slabe transferuri făcute de Guardiola și povestea lor în cariera lor în fotbal.

10. Mario Gotze (35 milioane euro)

Mario Gotze a fost transferat de la Borussia Dortmund la Bayern Munich, iar în prima perioadă sub comanda lui Guardiola, a fost promițător. Cu toate acestea, forma sa de joc nu a fost constantă, iar lipsa unui rol clar l-au dus înapoi la Dortmund și, ulterior, în Eredivisie la PSV.

9. Nolito (18 milioane euro)

Nolito era deja cunoscut de la vremea când juca pentru echipa a doua a Barcelonei, dar evoluția sa la Manchester City a fost modestă. Transferul s-a dovedit a fi o provocare prea mare, iar aventura sa în Premier League nu a fost pe măsura așteptărilor.

8. Martin Caceres (17 milioane euro)

Martin Caceres a fost primul transfer al lui Guardiola la Barcelona, dar nu a reușit să se impună în primul sezon. Aflat pe poziția a patra în ierarhia fundașilor centrali, Caceres a avut o perioadă dificilă în Catalonia și a fost trecut pe linie moartă de club.

7. Medhi Benatia (25 milioane euro)

Transferat de la Roma la Bayern înainte de sezonul 2015-2016, Benatia nu a reușit să câștige încrederea lui Guardiola. Aventura sa în Bundesliga s-a încheiat prematur, cu doar 24 de starturi în două sezoane.

6. Joao Cancelo (67 milioane euro)

Considerat un mare talent, Joao Cancelo a avut un parcurs tumultuos la Manchester City sub comanda lui Guardiola. Conflictul frecvent cu antrenorul a avut drept rezultat o despărțire inevitabilă între cei doi.

Zlatan Ibrahimovic, cea mai mare dezamăgire din cariera lui Guardiola

Printre transferurile nereușite se numără și cel al lui Claudio Bravo (20 milioane euro), catalanii preferându-l pe acesta în detrimentul lui Joe Hart. Performanțele lui Bravo nu au fost pe măsura așteptărilor, iar transferul său a fost considerat un eșec. De asemenea, Dmytro Chyhrynskyi (25 milioane euro), Kalvin Phillips (47 milioane euro) și Benjamin Mendy (56 milioane euro) se numără printre transferurile care nu au atins nivelul așteptat.

Pe primul loc în clasamentul transferurilor nereușite ale lui Guardiola se află Zlatan Ibrahimovic, care a costat 64 milioane euro. Deși a avut un debut impresionant cu 10 goluri în primele luni, conflictele dintre el și Guardiola l-au determinat pe atacant să părăsească echipa după doar un sezon la Barcelona, fiind considerat cea mai mare dezamăgire a perioadei sale ca antrenor.

În concluzie, transferurile nereușite ale lui Pep Guardiola evidențiază rolul critic pe care îl joacă adaptarea și relația dintre antrenor și jucători în obținerea succesului pe terenul de fotbal. Deși este recunoscut ca un antrenor excepțional, chiar și cei mai buni pot întâmpina dificultăți în construirea unei echipe performante.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments