Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateProtestul Israelului împotriva Vaticanului după declarațiile Papalului despre Fâșia Gaza

Protestul Israelului împotriva Vaticanului după declarațiile Papalului despre Fâșia Gaza

Protestul Israelului împotriva Vaticanului după declarațiile Papalului despre Fâșia Gaza


Israelul a transmis o protestare oficială către Vatican în urma declarațiilor adjunctului Papei Francisc despre ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza drept un “carnagiu” rezultat dintr-un răspuns militar israelian disproporționat. Ambasada israeliană pe lângă Sfântul Scaun a emis un comunicat de presă considerând declarația deplorabilă și subliniind că judecarea legitimității unui război fără a avea toate datele relevante duce la concluzii greșite.


Reacția Cardinalului Parolin


Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin, a reiterat cererea ca dreptul la apărare al Israelului să fie proporțional și a exprimat indignarea față de violențele din Fâșia Gaza. Cu toate acestea, el a îndemnat la găsirea de alternative pentru rezolvarea problemei din Gaza și a Palestinei. Editorialul ziarului oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, întărește mesajul susținând că nimeni nu poate numi aceste evenimente ca fiind daune colaterale în lupta împotriva terorismului și că dreptul la apărare nu poate justifica un asemenea carnagiu.


Recentul atac al militanților Hamas asupra sudului Israelului, care a dus la moartea a cel puțin 1.200 de israelieni și răpirea a aproximativ 250 de ostatici, a fost răspunsul Israelului la agresiune. Cu toate acestea, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, în urma atacurilor și bombardamentelor israeliene, cel puțin 28.576 de palestinieni, majoritatea dintre ei copii și femei, au fost uciși.


Ambasada Israelului subliniază faptul că Hamas folosește spitalele și școlile ca scuturi și că majoritatea populației din Gaza sprijină activ acest grup extremist, susținând că responsabilitatea pentru victime și distrugeri este în întregime a Hamasului. Aceasta nu este prima dată când pozițiile Vaticanului privind conflictul din Fâșia Gaza au stârnit controverse și critici din partea organizațiilor evreiești.


Reacția Papală


Papa Francisc, care a militat constant pentru pacea din Orientul Mijlociu, a fost anterior criticat pentru pozițiile Vaticanului cu privire la conflictul dintre Israel și Hamas. În trecut, a fost chiar o dispută legată de utilizarea cuvântului “genocid” pentru a descrie evenimentele din Fâșia Gaza. Cu toate acestea, comunicatul Vaticanului a negat faptul că Papalul ar fi folosit acest termen.


TAGS: Israel, Vatican, Fâșia Gaza, Papa Francisc, Hamas, carnagiu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General