Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateProtestele membrilor federației "Solidaritatea Națională" împotriva Guvernului

Protestele membrilor federației “Solidaritatea Națională” împotriva Guvernului

Protestele membrilor federației “Solidaritatea Națională” împotriva Guvernului

Cel puțin 300 de membri ai federației “Solidaritatea Națională” sunt așteptați să protesteze în fața Ministerului Sănătății și la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în semn de nemulțumire față de negocierile salariale. Aceștia reclamă atitudinea insuficientă și lipsa de onestitate a Guvernului în privința creșterii veniturilor salariale ale angajaților din sănătate.

Conform sindicaliștilor, Guvernul a anunțat intenția de a crește salariile cu 20%, însă propunerea finală prevede doar o creștere de 13,9%. Aceasta este considerată total insuficientă în raport cu așteptările legitime ale angajaților din domeniul sănătății. Astfel, membrii federației “Solidaritatea Sanitară” vor continua să organizeze acțiuni de protest înainte de declanșarea unei posibile greve generale.

Reprezentanții sindicaliștilor subliniază că oferta Guvernului nu doar că este insuficientă, dar și lipsită de onestitate. După explicațiile date de membrii federației “Solidaritatea Sanitară” în legătură cu sensul ofertei inițiale, oficialii guvernamentali au menținut intenția de a legifera o creștere medie a veniturilor de doar 13,9% pentru întregul an 2024.

Această discrepanță între promisiunile făcute public și realitatea salarială se va face simțită de angajații din sănătate în curând. Odată cu aplicarea creșterii salariilor de bază cu 5% (prima tranșă a creșterii de 20% pentru anul 2024), aceștia vor constata că creșterea reală a veniturilor salariale medii este de doar 3,4% în loc de 5%. Sindicaliștii atrag atenția asupra acestui “joc de-a alba-neagra”, în care intențiile reale ale Guvernului sunt ascunse de aparențe.

Protestele membrilor federației “Solidaritatea Națională” vor continua și vor putea fi observate în următoarele zile, în semn de dezaprobare față de modul în care sunt tratate negocierile privind salariile personalului medical. Sindicaliștii solicită o creștere salarială proporțională cu solicitările și necesitățile personalului din domeniul sănătății și așteaptă o schimbare de atitudine din partea Guvernului. (TAGS: proteste, sănătate, Solidaritatea Națională)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments