Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeActualitateProteste AUR față de comasarea alegerilor locale și europarlamentare în București și...

Proteste AUR față de comasarea alegerilor locale și europarlamentare în București și în țară

Proteste AUR față de comasarea alegerilor locale și europarlamentare în București și în țară


Peste sute de susținători ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au protestat miercuri seară în București și în alte orașe din țară împotriva intenției coaliției de guvernare de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare în acest an. Manifestanții, însoțiți de jandarmi, au purtat un cortegiu funerar și au adus un sicriu și cruci în semn de protest.


Aproximativ 100 de oameni au participat la un protest AUR desfășurat simultan la Timișoara, unde liderul formațiunii extremiste, George Simion, a transmis că mesajul AUR este “că mergem până la capăt ca la Timișoara 1989”. Protestatarii s-au deplasat ulterior la sediul PNL Timiș, scandând mesaje împotriva PSD și PNL.


Un alt protest AUR a avut loc în același timp și la Iași, unde peste o sută de membri și simpatizanți ai partidului au cerut ca alegerile să nu fie comasate. Manifestanții au strigat lozinci împotriva PSD și PNL și au aprins candele în fața sediului PSD, ținând un minut de reculegere pentru “moartea democrației”.


Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, unde susținătorii AUR au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de comasarea alegerilor. Aceștia au scandat lozinci împotriva PSD și PNL, cerând dreptate și alegeri libere.


Mihai Enache, președintele AUR București, a declarat că amestecarea alegerilor locale cu europarlamentare va crea confuzie și va dezavantaja votanții. El a subliniat necesitatea ca bucureștenii să știe cu anticipare opțiunile și planurile pentru orașul în care trăiesc. AUR consideră că comasarea alegerilor demonstrează că PSD și PNL își urmăresc propriile privilegii în detrimentul democrației.


Proteste similare au avut loc și la sediile PSD și PNL din București, unde susținătorii AUR au scandat lozinci împotriva celor două partide. Social-democrații au răspuns prin afișe lipite pe gardurile sediilor, exprimându-și nemulțumirea față de participanții la protest.


Protestele AUR continuă în întreaga țară


George Simion, liderul AUR, a subliniat că protestele AUR au loc în cele 41 de județe ale țării și că acestea nu necesită autorizații. El a făcut apel la susținători să meargă până la capăt și să nu lase democrația să fie îngropată. Simion a participat la protesturile din Timișoara și a transmis un mesaj către toți cei prezenți.


Manifestanții prezenți la protestele AUR au aprins lumânări și au ținut un minut de reculegere în semn de protest față de comasarea alegerilor. Aceștia au strigat lozinci împotriva PSD și PNL, cerând alegeri libere și justiție.


Protestele AUR continuă în toată țara și se așteaptă ca numărul participanților să crească pe măsură ce nemulțumirea față de comasarea alegerilor se extinde. AUR își exprimă opoziția față de decizia guvernului de a comasa alegerile și cere respectarea democrației și dreptului cetățenilor de a alege în mod liber.


Tags: AUR, proteste, alegeri locale, alegeri europarlamentare, PSD, PNL

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments