Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateProteste Antreprenori Contabili împotriva Abuzurilor Legislative și Fiscale

Proteste Antreprenori Contabili împotriva Abuzurilor Legislative și Fiscale

Proteste Antreprenori Contabili împotriva Abuzurilor Legislative și Fiscale

Un grup de membri ai Patronatului Antreprenorilor Contabili din România și alți specialiști din domeniu se pregătesc pentru un protest masiv împotriva abuzurilor legislative și măsurilor fiscale opresive care creează haos în mediul de afaceri din țară. Această acțiune de protest vine în contextul unei creșteri alarmante a modificărilor legislative ce afectează profund antreprenorii, economiștii, contabilii și contribuabilii din România.

“Suntem martorii unei avalanșe de modificări legislative care nu fac decât să creeze un climat de instabilitate și incertitudine pentru toți cei implicați în sectorul economic al României. Este imposibil pentru contribuabili să-și gestioneze afacerile sau bugetele personale într-un mediu atât de haotic și schimbător. Această presiune legislativă necontrolată împiedică dezvoltarea și inovația, având un impact negativ asupra economiei naționale”, se arată în comunicatul emis de patronat.

Protestul, denumit “Fără haos în legislația fiscală”, va începe în Piața Victoriei și se va transforma într-un marș spre sediul Ministerului de Finanțe din Piața Constituției, unde va avea loc o adunare publică de protest. Reprezentanții patronatului solicită claritate și predictibilitate legislativă prin stabilirea unui calendar al modificărilor fiscale cu cel puțin 6 luni înainte de implementare.

“Protestul nu se referă doar la problemele recente legate de e-TVA și e-Factura, ci și la numeroasele abuzuri fiscale și legislative existente. Sunt necesare consultări publice adecvate înainte de adoptarea oricăror ordonanțe de urgență și o implicare reală a specialiștilor în procesul decizional. Haosul creat de schimbările fiscale bruște și neașteptate este extrem de distructiv pentru mediul de afaceri din România”, menționează comunicatul.

Asociația Patronală a Medicilor de Familie (APMA) s-a alăturat sprijinului acordat de Patronatul Antreprenorilor Contabili, subliniind importanța unui sistem fiscal transparent și stabil nu doar pentru afaceri, ci și pentru sistemul de sănătate și societate în ansamblul său. APMA susține că predictibilitatea și echitatea în fiscalitate sunt esențiale pentru bunul mers al tuturor sectoarelor economice și sociale, și se alătură activ demersurilor de schimbare propuse de protestatari.

Într-un gest de solidaritate, Valentina Saygo, expert contabil și consultant fiscal, a subliniat importanța implementării unei politici fiscale coerente și a dialogului transparent între stat și contribuabili. “Este momentul să renunțăm la obiceiurile depășite și să acceptăm că dezvoltarea economică necesită schimbări reale și sustenabile. Dictatura fiscală, politică sau socială ne va aduce inevitabil într-un punct mort din care nu mai există cale de întoarcere”, a declarat Saygo în cadrul comunicatului.

(Foto: www.businesscoachingitalia.com)

TAGS:

proteste, fiscalitate, politici fiscale, dezvoltare economică, dialog social.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General