Friday, May 24, 2024
HomeActualitateProtest spontan al angajaților Registrului Comerțului din mai multe orașe din țară

Protest spontan al angajaților Registrului Comerțului din mai multe orașe din țară

Protest spontan al angajaților Registrului Comerțului din mai multe orașe din țară

Astăzi, 30 aprilie 2024, angajații Registrului Comerțului din București și din diverse orașe din țară au decis să intre într-un protest spontan pentru a doua zi consecutiv. Această acțiune a determinat suspendarea activității cu publicul la Registrul Comerțului, marcând o continuare a nemulțumirilor legate de inechitățile salariale și deficitul de personal. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC) a fost implicat în aceste proteste, sub umbrela afiliației la Federatia Publisind și Blocul Național Sindical.

  • Protest spontan pentru a doua zi consecutiv
  • Suspendarea activității cu publicul la Registrul Comerțului din diverse orașe
  • Reclamații legate de inechitățile salariale și lipsa de personal
  • Membrii SAONRC își fac auzite nemulțumirile prin acțiuni spontane

Într-un comunicat transmis marți, Blocul Național Sindical a confirmat participarea membrilor SAONRC la protest, subliniind că acțiunea nu este organizată oficial de sindicat, ci reprezintă o inițiativă individuală a angajaților. Protestul a generat oprirea activității cu publicul atât la sediul central din București cât și la alte birouri teritoriale din diferite orașe ale țării.

Recent, SAONRC a organizat un protest în fața Ministerului Justiției, exprimându-și dezaprobarea față de discriminarea salarială persistentă și de refuzul autorităților de a rezolva această problemă. Reprezentanții sindicatului au subliniat că, deși există conștientizare cu privire la inechități, lipsa de acțiune din partea Ministerului Justiției și a Guvernului României îi determină să continue protestele până la obținerea unor soluții concrete pentru revendicările lor.

  1. Protest demonstrativ al angajaților în fața Ministerului Justiției
  2. Refuzul oficialilor de a rezolva inechitățile salariale în sectorul justiției
  3. Declarații ale reprezentanților sindicatului legate de necesitatea eliminării discriminării salariale

Reprezentanții SAONRC au indicat faptul că Ministerul Justiției a recunoscut existența unei nedreptăți, dar a invocat lipsa de resurse pentru a remedia această problemă. Ei au subliniat impactul neglijabil asupra bugetului pe care l-ar avea acordarea unor sporuri sau majorarea salariilor pentru angajații Registrului Comerțului, dar au evidențiat că inechitățile rămân neschimbate, determinând plecarea personalului din instituție.

În lipsa măsurilor concrete de compensare a deficitului de personal prin concursuri sau alte instrumente, angajații rămași în funcțiune suportă o presiune suplimentară datorită sarcinilor sporite. Această situație afectează grav funcționarea eficientă a Registrului Comerțului și generează nemulțumire în rândul angajaților implicați.

  1. Probleme legate de compensarea deficitului de personal
  2. Presiunea sporită asupra angajaților din cauza lipsei de personal
  3. Nemulțumiri legate de gestionarea resurselor umane în cadrul Registrului Comerțului

Protestul spontan al angajaților Registrului Comerțului își menține intensitatea, reflectând nemulțumirile profunde legate de condițiile de muncă și de gestionarea resurselor umane în sectorul public. Continuarea acestor acțiuni de protest ar putea genera presiune suplimentară asupra autorităților competente de a rezolva problemele semnalate de sindicate și de angajați.

Mai multe informații pe ezs.ro

TAGS: Protest, Registrul Comerțului, SAONRC, Sindical, Ministerul Justiției, Inechități Salariale.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments