Sunday, April 21, 2024
HomeActualitateProtest Masiv împotriva Majorării Salariale de doar 15% în Sănătate

Protest Masiv împotriva Majorării Salariale de doar 15% în Sănătate

Protest Masiv împotriva Majorării Salariale de doar 15% în Sănătate

Odată cu trecerea zilelor, tensiunea crește în rândul personalului medical, care se simte neglijat de deciziile Guvernului. Aproximativ 300 de persoane sunt așteptate să marcheze joi, 22 februarie, ca zi de protest. Aceștia își vor face auzită vocea în fața Ministerelor Sănătății și Muncii, exprimându-și nemulțumirea față de majorarea salariilor cu doar 15%. Consideră că această creștere este insuficientă și nu acoperă pe deplin inflația, fiind mult sub nivelul acesteia din trecut.

Programul protestelor este bine stabilit, cu pichetarea Ministerului Sănătății în intervalul orar 12.00 – 13.30, urmată de pichetarea Ministerului Muncii între 13.30 – 15.00. Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară au anunțat că protestele vor continua, deoarece Guvernul persistă în intenția sa de majorare doar cu 15% a salariilor de bază și pare să refuze orice formă de negocieri semnificative.

Argumentând că majorarea salarială nu va aduce o îmbunătățire reală a puterii de cumpărare a angajaților din sistemul de sănătate, Federația Solidaritatea Sanitară subliniază că discuțiile referitoare la creșterea salarială ar trebui să vizeze în mod prioritar sporirea puterii de cumpărare. Orice alt tip de “creștere” salarială care nu contribuie la acest aspect menține doar statu quo-ul scăderii veniturilor salariale.

Situția a devenit astfel incitantă, Federația Solidaritatea Sanitară a avertizat încă de la finele lunii ianuarie cu privire la posibilitatea declanșării grevei generale, în cazul în care Guvernul nu va accepta negocieri suplimentare. Cu toate acestea, discuțiile nu au evoluat așa cum sperau reprezentanții sindicaliștilor din sănătate.

Deși Guvernul a acceptat să discute de două ori cu Federația Solidaritatea Sanitară în acest an, ultima rundă de discuții, datată 5 februarie, s-a încheiat fără a ajunge la o concluzie definitivă. Sursele guvernamentale au dezvăluit că discuțiile nu au fost productive și că vor continua în speranța găsirii unui compromis. În timpul întâlnirii, reprezentanții sindicatului solicitau o creștere de 20% a tuturor salariilor din sistemul de sănătate, însă Guvernul Ciolacu se limitase la o majorare de doar 15%.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments