Monday, May 20, 2024
HomeActualitateProtest la Universitatea Columbia: Studenții ocupați în semn de solidaritate cu Palestina

Protest la Universitatea Columbia: Studenții ocupați în semn de solidaritate cu Palestina

Protest la Universitatea Columbia: Studenții ocupați în semn de solidaritate cu Palestina

Polițiștii au intervenit marți seară în Universitatea Columbia din New York, unde un grup de studenți a ocupat clădirea academică Hamilton Hall, în semn de protest față de războiul din Fâșia Gaza. Acest eveniment a marcat o demonstrație intensă de solidaritate cu poporul palestinian și a stârnit reacții puternice din partea autorităților.

Studenții, în număr de aproximativ 50, au preluat controlul asupra clădirii timp de 24 de ore, refuzând să demonteze corturile instalate în campus. Aceștia au afișat un banner cu mesajul „Hind’s Hall”, denumire simbolică dată clădirii în memoria unui copil palestinian ucis în Gaza. Atmosfera tensionată dintre studenți și autorități a atins cote dramatice în timpul intervenției poliției.

Intervenția poliției și protestele studenților

În urma ocupării clădirii academică Hamilton Hall, polițiștii echipați cu echipament tactic au intervenit pentru a dispersa protestatarii pro-palestinieni. Aceștia au intrat în campus, iar unii au escaladat clădirea folosind o scară. „Îl evacuăm”, au strigat polițiștii referitor la protestatarii din clădirea universității, care devenise punct central al protestelor studentești.

În timpul intervenției autorităților, tinerii captive au fost escortați către mașinile de poliție parcate în fața campusului. Manifestanții nu s-au lăsat intimidați și au scandat mesaje împotriva forțelor de ordine, exprimând solidaritate cu Palestina și cerând eliberarea studenților.

Declarațiile oficiale și controversele legate de „agitatorii externi”

Primarul New Yorkului, Eric Adams, și reprezentanți ai poliției au susținut că prezența unor „agitatori externi” fără afiliere cu universitatea a instigat la ocuparea clădirii. Aceștia au adus acuzații referitoare la provocarea dezordinii publice și vandalizarea proprietății instituției.

Contrazicând aceste afirmații, Mahmoud Khalil, student palestinian și lider al protestului, a declarat că manifestanții sunt studenți implicați într-un act de solidaritate cu poporul palestinian și nu agitatori externi. Studenți din diverse campusuri americane au instalat corturi în semn de solidaritate cu Gaza, exprimându-și nemulțumirea față de politica israeliană și angajamentul școlilor în această problemă delicată.

Această explozie de solidaritate cu Palestina în mediul academic reflectă îngrijorarea și implicarea studenților în probleme globale de justiție și pace.

Avertismentul autorităților și concluzii

Reprezentanți ai universității au avertizat marți că studenții care ocupă clădirea academică riscă sancțiuni, inclusiv expulzarea. Cu toate acestea, manifestanții și-au exprimat hotărârea de a-și continua protestul, susținând solidaritatea cu Palestina și dorința de a amplifica vocea acestui conflict internațional.

Evenimentele de la Universitatea Columbia au tras un semnal de alarmă asupra problemelor globale și au evidențiat implicarea tinerilor în susținerea drepturilor umane și a păcii în regiunea Orientului Mijlociu.

Autoritățile sunt în alertă și monitorizează situația pentru a preveni escaladarea conflictului și a menține ordinea și siguranța în campus și în comunitatea academică în ansamblu.

Reacția studenților și mesajul transmis

Tinerii au exprimat determinarea de a-și face auzită vocea și de a susține cauza Palestina, manifestându-și solidaritatea cu poporul palestinian afectat de violențele recente. Această acțiune de protest marchează un moment de unitate și activism în rândul studenților, subliniind importanța implicării civice și a promovării păcii și justiției în lumea contemporană.

TAGS: Protest, Universitatea Columbia, Studenți, Solidaritate cu Palestina, Războiul din Gaza
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments