Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateProtest al Polițiștilor Locali în Fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Protest al Polițiștilor Locali în Fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Protest Polițiști Locali Față de Acordarea Soporurilor

Protest al Polițiștilor Locali în Fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Câteva sute de polițiști locali se pregătesc pentru un protest planificat pentru marți și miercuri, începând cu ora 11:00, în fața sediului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Scopul manifestației este legat de dorința de a obține sporuri pentru munca desfășurată în zilele de odihnă și sărbători legale, conform informațiilor furnizate de Blocul Național Sindical.

“Blocul Național Sindical a anunțat că, în perioada 12 – 13 martie, de la ora 11:00, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, va organiza un miting de protest în organizarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, se menționează într-un comunicat al BNS transmis AGERPRES.

Cerințele principale ale polițiștilor locali vizează respectarea integrală a prevederilor legale referitoare la programul de lucru în zilele de odihnă și sărbători legale, precum și asigurarea normei de hrană ca o măsură obligatorie.

De asemenea, sindicaliștii solicită introducerea în sesiunea legislativă a proiectului POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă) elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și a unui statut specific pentru polițiștii locali.

Blocul Național Sindical rememorează că încă din luna decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a inițiat o campanie publică pentru a sublinia importanța polițiștilor locali în societate. Această campanie poartă numele de #șinoiexistăm!”, conform comunicatului citat.

Tax: protest, polițiști, sporuri, sindicate, Ministerul Dezvoltării

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments