Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitatePropunere Inedită a Selecționerului Spaniol Luis de la Fuente pentru Schimbarea Regulamentului...

Propunere Inedită a Selecționerului Spaniol Luis de la Fuente pentru Schimbarea Regulamentului Competițiilor

Propunere Inedită a Selecționerului Spaniol Luis de la Fuente pentru Schimbarea Regulamentului Competițiilor

Selecționerul spaniol Luis de la Fuente a venit cu o propunere surprinzătoare de modificare a regulamentului în fotbal, sugerând eliminarea prelungirilor și trecerea direct la loviturile de departajare în meciurile importante, cel puțin până la semifinale și finală. Această propunere vine în contextul criticilor aduse calității meciurilor din turneul final și a observațiilor conform cărora jucătorii par a fi epuizați.

Recent, echipa Spaniei s-a calificat în semifinale după o victorie obținută în prelungiri, reușind să învingă Germania cu scorul de 2-1, însă Luis de la Fuente insistă asupra schimbării regulamentului pentru a evita epuizarea jucătorilor și a asigura un spectacol de calitate.

Antrenorul Luis de la Fuente argumentează că, deși o astfel de decizie ar putea avea un impact semnificativ în etapele avansate ale competiției, precum semifinalele și finala, trecerea directă la loviturile de departajare ar putea contribui la un fotbal mai dinamic și la o prezență mai proaspătă a jucătorilor încă din fazele anterioare ale competiției.

„Este adevărat că această modificare nu ar fi întotdeauna avantajoasă, în special într-o semifinală sau finală, dar ar putea îmbunătăți spectacolul și ar putea aduce un plus de intensitate și imprevizibilitate competițiilor”, a subliniat Luis de la Fuente în cadrul propunerii sale.

Această idee inovatoare nu este una fără precedent. Actuala ediție a Copa America se desfășoară după un format similar, fără prelungiri în sferturi, semifinale și meciurile pentru locul trei, recurgând direct la loviturile de departajare în cazul în care scorul rămâne nedecis după 90 de minute de joc regulamentar. Singura excepție este finala, care poate duce la prelungiri și apoi la loviturile de departajare.

Foto: Hepta

TAGS: Spania, fotbal, Luis de la Fuente, turneu final, regulament

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General