Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportPropunere de mediere pentru familia șoferului drogat Vlad Pascu

Propunere de mediere pentru familia șoferului drogat Vlad Pascu

Propunere de mediere pentru familia șoferului drogat Vlad Pascu

Familia șoferului drogat Vlad Pascu i-a făcut o propunere părinților victimelor acestuia. În încercarea de a-i ajuta pe cei doi tineri să obțină o eliberare mai devreme din închisoare, familia lui Pascu a venit cu o propunere de mediere.

Reacția familiilor îndurerate

Avocații familiilor victimelor au primit această propunere de mediere, în care Vlad Pascu a susținut că este dispus să plătească daune morale. Prin această acțiune, Pascu speră că pedeapsa cu închisoarea pe care o are de executat ar fi redusă. Conform legislației din România, plata daunelor morale poate duce la diminuarea consecințelor infracțiunii.

Cu toate acestea, părinții Robertei, una dintre victimele accidentului produs de conduita inconștientă a lui Vlad Pascu, au declarat că sunt profund indignați de propunerea de mediere. Tatăl fetei a afirmat că nu ar accepta niciodată ca “sufletul copilului” să fie cumpărat cu bani.

“E josnic. Să facem o mediere ca să îmi cumpere sufletul copilului meu? Niciodată! Eu am din ce să trăiesc, nu îmi trebuie bani. Mie îmi trebuie copilul înapoi. Se mai poate? Nu se mai poate. Eu nu am ce discuta cu oamenii ăștia niciodată în viața mea”, a transmis Cătălin Dragomir, tatăl Robertei.

Tatăl lui Sebastian și discuția cu Vlad Pascu

În schimb, tatăl lui Sebastian, celălalt tânăr care și-a găsit sfârșitul în accident, a acceptat să discute cu Vlad Pascu. Totuși, nu este clar dacă familia a acceptat și propunerea de mediere.

Accidentul care a avut loc în 2 Mai, în vara anului 2023, a condus la moartea Robertei și a lui Sebastian. Conducătorul auto, în vârstă de 19 ani, a lovit cu mașina un grup de tineri, în care se aflau cei doi tineri decedați. Alți trei tineri au fost și ei răniți în acea zi tragică. Este important de menționat faptul că șoferul era sub influența drogurilor în momentul accidentului.

În prezent, Vlad Pascu se află în arest preventiv, iar procesul său va fi judecat conform legii Anastasia. În același timp, mama acestuia, Miruna Pascu, este implicată într-o anchetă pentru șantaj. Se pare că aceasta ar fi încercat să convingă o prietenă a fiului ei, care este și martor în dosar, să păstreze tăcerea.

Astfel, propunerea de mediere făcută de familia lui Vlad Pascu reprezintă o tentativă de a diminua consecințele tragicei înșurubări a destinului a celor două familii. Ceea ce va urma rămâne de văzut și de discutat în fața justiției, iar rezolvarea acestei situații nefericite nu pare a fi ușoară pentru niciuna dintre părți implicate.

TAGS: părinți, Vlad Pascu, propunere de mediere, familie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments