Monday, June 24, 2024
HomeActualitateProiect de lege pentru redenumirea Texasului în Ucraina, în contextul securizării graniței...

Proiect de lege pentru redenumirea Texasului în Ucraina, în contextul securizării graniței SUA

Proiect de lege pentru redenumirea Texasului în Ucraina, în contextul securizării graniței SUA

Un membru al Camerei Reprezentanților, republicanul Chip Roy, a anunțat că intenționează să depună un proiect de lege care va propune redenumirea statului Texas în Ucraina. Declarația a fost făcută în cadrul unei intervenții televizate pentru Fox News, în contextul în care senatorii și administrația americană sunt acuzați că nu se concentrează suficient pe securizarea graniței SUA.

Proiectul de lege vine în urma adoptării de către Senatul american a unui ajutor financiar în valoare de 95 de miliarde de dolari pentru diferite țări și regiuni. Din această sumă, 60 de miliarde de dolari au fost alocate Ucrainei, 14 miliarde de dolari Israelului, 9 miliarde de dolari pentru asistența umanitară în Gaza și aproape 5 miliarde de dolari pentru zona Indo-Pacific. În schimb, Chip Roy a subliniat că nu s-a discutat nimic despre securizarea graniței SUA, ceea ce a stârnit nemulțumirea și criticile sale.

Membrul Camerei Reprezentanților a catalogat proiectul de lege ca fiind “o decizie abominabilă” și a exprimat dezamăgirea față de cei 22 de senatori republicani care l-au susținut. Chip Roy a declarat că aceștia ar trebui să le fie rușine pentru votul lor.

“Azilul de bătrâni cunoscut sub numele de Senatul SUA”

Într-o altă declarație spectaculoasă, Chip Roy a adăugat că Senatul SUA pare să fi devenit un fel de “azil de bătrâni”. El a criticat modul în care se alocă banii poporului american pentru războaiele din străinătate, subliniind că aceasta nu ar trebui să fie prioritatea în detrimentul securizării propriilor granițe.

“De când avem o dezvoltare economică care este condusă de finanțarea războiului de peste mări? Asta se întâmplă în Senatul SUA, pentru că oricine este sănătos la minte și vede ce se întâmplă la granița noastră de sud ar ști că nu poți finanța războaie străine, în timp ce granița noastră este larg deschisă și expusă criminalilor, ilegalității și teroriștilor care trec peste graniță”, a declarat Chip Roy.

Criza imigranților este un subiect fierbinte în politica americană, iar acesta a fost unul dintre subiectele cheie abordate și în campania electorală a lui Donald Trump. În februarie, membrii Camerei Reprezentanților au votat pentru destituirea ministrului securității naționale Alejandro Mayorkas, pe motivul unei presupuse provocări a crizei migrației la granița dintre SUA și Mexic.

După cum arată și cifrele, în 2021, peste 6,3 milioane de imigranți au intrat ilegal în SUA, ceea ce a făcut ca problema imigrației să devină una dintre preocupările majore în arena politică. Statul Texas, care urmează să fie redenumit, este unul dintre cele mai afectate state, având în vedere poziția sa geografică și granița sa cu Golful Mexic.

În concluzie, intenția lui Chip Roy de a redenumi Texasul în Ucraina prin intermediul unui proiect de lege are ca scop atragerea atenției asupra nevoiei de securizare a graniței SUA. Acesta critică modul în care banii poporului american sunt cheltuiți în războaiele din străinătate și consideră că problema imigrației și securitatea graniței sunt aspecte ce merită o prioritate mai mare.

TAGS: Texas, Ucraina, Chip Roy, proiect de lege, Camerei Reprezentanților, Senatul american, securizarea graniței, Ajutor financiar, imigranți

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General