Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateProgres spectaculos pe Autostrada Sibiu-Pitești: Ce se întâmplă pe Secțiunea 4

Progres spectaculos pe Autostrada Sibiu-Pitești: Ce se întâmplă pe Secțiunea 4

Progres spectaculos pe Autostrada Sibiu-Pitești: Ce se întâmplă pe Secțiunea 4

O veste proaspătă vine să încânte fanii autostrăzilor, iar aceasta se referă la Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești, unde se observă o evoluție remarcabilă a lucrărilor.

Pe parcursul celor aproape 10 km de la Tigveni la Curtea de Argeș, constructorul austriac a reușit să avanseze până la un impresionant procent de 43% al completării lucrărilor fizice.

Un număr impresionant de 500 de muncitori și 200 de utilaje sunt implicați activ în diverse activități precum terasamente, consolidări, construcția de structuri importante și un tunel esențial pentru infrastructură.

  • terasamente
  • consolidări
  • structuri
  • un tunel

Contractul în valoare de 1,67 miliarde de lei (fără TVA), finanțat prin Programul Operațional Transport, trebuie finalizat până cel târziu în anul 2027, reprezentând un pas crucial în dezvoltarea rețelei de autostrăzi din România.

Una dintre cele mai complexe lucrări realizate pe acest segment de autostradă este tunelul Momaia, având o lungime de 1,3 km, compus din două galerii distincte, care a atins deja o fază avansată de execuție, cu 760,5 metri forajați pe calea 1 și 651,2 metri pe calea 2.

Odată finalizate lucrările pe toate cele patru secțiuni aflate în prezent în stadiul de execuție, cel mai târziu până în 2028 pentru cele două secțiuni montane, Autostrada Sibiu-Pitești, parte din tronsonul A1 al autostrăzii transilvane, va avea o lungime totală de 122 km, conectând astfel strategic cele două importante orașe din Transilvania și Câmpia Română.

Cu o lungime de 13,17 km, tronsonul dintre Sibiu și Boița a fost deschis circulației de la începutul lunii decembrie 2022, facilitând astfel mobilitatea și conexiunile rapide între cele două localități importante.

În prezent, se află în derulare lucrările pentru Secțiunea 5 (Curtea de Argeș – Pitești) în lungime de 30,35 km, iar Secțiunea 2 (Boița – Cornetu), având o lungime de 31,33 km, a intrat sectorizat în fază de execuție, consolidând echipa de constructori și accelerând ritmul lucrărilor.

Secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni) care măsoară 37,4 km în lungime, se află momentan în etapa de proiectare, fiind planificat ca în acest an să intre și în faza de construcție activă, în conformitate cu graficul stabilit anterior.

The post Senzațional ce se întâmplă pe Secțiunea 4, Autostrada Sibiu-Pitești first appeared on Ziarul Argeșul – ediţia online.

TAGS: Autostrada Sibiu-Pitești, Secțiunea 4, Autostrada Transilvane, autostrăzi

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General