Monday, May 20, 2024
HomeSportProgramul Transportului Public din București de Paște 2024: Cum vor Circula Metroul...

Programul Transportului Public din București de Paște 2024: Cum vor Circula Metroul și Tramvaiele în Minivacanță

Programul Transportului Public din București de Paște 2024: Cum vor Circula Metroul și Tramvaiele în Minivacanță

Paștele și 1 Mai sunt sărbători așteptate cu nerăbdare de toți românii, iar bucureștenii care decid să rămână în Capitală în această minivacanță vor beneficia de informații despre modul de circulație al mijloacelor de transport în comun. Atât Metrorex, cât și STB au anunțat programul special pentru această perioadă.

Modul de Circulație al Tramvaielor în Noaptea de Înviere

Minivacanța care cuprinde Paștele și 1 Mai va fi marcată și de modul de circulație al tramvaielor în noaptea de Înviere. În acest sens, reprezentanții STB au comunicat că tramvaiele vor opera conform programului obișnuit pentru a asigura transportul public. De asemenea, în noaptea de 4/5 mai 2024, serviciul de transport public va fi asigurat de autobuzele liniilor de noapte și de cele ale liniei 100, în conformitate cu programul obișnuit.

Circulația Metroului de Paște

Cât despre metrou, bucureștenii sunt informați că între 1 mai și 6 mai 2024, trenurile Metrorex vor circula conform graficelor de weekend și sărbători legale. Programul va fi respectat pe toate magistralele, iar în noaptea de Înviere, între 4 și 5 mai 2024, circulația metrourilor se va desfășura la intervale de aproximativ zece minute între orele 23:00 și 01:00, iar ulterior, între 01:00 și 05:00, trenurile vor circula la un interval de aproximativ 20 de minute. Pentru asigurarea confortului călătorilor, în cazul unui număr crescut de pasageri, trenurile vor fi suplimentate conform necesităților.

Mai mult, Metrorex a impus o interdicție strictă referitoare la intrarea în metrou cu lumânări sau candele aprinse pentru evitarea oricăror incidente nedorite care ar putea apărea din această cauză.

Liniile de Transport în Comun cu Program Special de Paște

Compania STB a anunțat că în perioada 1 mai – 6 mai 2024, liniile de transport în comun vor opera după un program special, conform graficului unei zile de duminică. Cu toate acestea, în noaptea de Înviere, autobuzele liniilor de noapte și ale liniei 100 vor fi în funcțiune conform programului normal.

De asemenea, se pare că linia 311 va fi prelungită începând de la 1 Mai, facilitând astfel legătura între Cartierul Titan și Sala Palatului, cu traseul său care va include și zona Maria Rosetti și Strada Popa Petre.

TAGS: Transport Public, București, Paște 2024, Metrorex, STB, Noaptea de Înviere, Tramvaie, Metrou, Autobuze de Noapte, Program Special

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments