Saturday, May 18, 2024
HomeSportPrognoza Meteo: Vreme Caldă și Puține Precipitații de Paște și 1 Mai

Prognoza Meteo: Vreme Caldă și Puține Precipitații de Paște și 1 Mai

Prognoza Meteo: Vreme Caldă și Puține Precipitații de Paște și 1 Mai

Actualizarea prognozei meteo pentru minivacanța de Paște și 1 Mai aduce vești excelente pentru românii liberi în această perioadă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) prezintă o perspectivă îmbucurătoare pentru toate regiunile țării.

Prognoza ANM: Vreme Frumoasă și Puține Precipitații

Conform șefei ANM, Elena Mateescu, vremea se anunță favorabilă, cu temperaturi peste medie în majoritatea regiunilor. Deși nu lipsesc posibilele aversări, stabilitatea este preponderentă.

În ansamblu, se estimează o atmosferă călduroasă, cu maxime care pot atinge și 27 de grade Celsius în unele zone.

Mateescu a subliniat că începând de pe 1 Mai, se așteaptă un val de căldură cu temperaturi cuprinse între 17 și 25 de grade Celsius, culminând în regiunile extra-carpatice. Este important să ne bucurăm de timpul liber alături de cei dragi, deoarece prognoza indică o încălzire graduală de la o zi la alta.

Pe parcursul săptămânii, valorile termice vor fi generoase, depășind normele obișnuite pentru această perioadă. Există posibilitatea unor averse slabe, în special pe timpul serii și nopții.

Cum Va Fi Vremea de Paște în București

Începutul lunii mai promite temperaturi prietenoase, iar noaptea de Înviere va fi blândă, cu minime pozitive la nivel național.

Potrivit estimărilor ANM, se așteaptă valori între 8 și 12 grade Celsius în zona nordică a țării, respectiv între 10 și 12 grade Celsius în sud. În București, se prognozează temperaturi de 11 până la 12 grade Celsius în noaptea sâmbătă spre duminică.

Ziua de duminică aduce o creștere termică, cu valori între 17 și 22 de grade Celsius, inclusiv în Capitală. În ce privește precipitațiile, șefa ANM a menționat posibile averse efemere și cantități reduse, mai ales în mijlocul săptămânii.

Tags

Prognoza Meteo, Vreme Caldă, ANM, Paște, 1 Mai, Temperaturi, București

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments