Tuesday, April 16, 2024
HomeSportPrognoza meteo pentru următoarele săptămâni: temperaturi mai ridicate și ploi slabe

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: temperaturi mai ridicate și ploi slabe

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: temperaturi mai ridicate și ploi slabe

În urma unei perioade friguroase, vremea se va încălzi în România, conform prognozei ANM pentru perioada 19 februarie – 18 martie 2024. Această încălzire este în concordanță cu sezonul, care trădează venirea primăverii. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi cu aproximativ 4 grade Celsius peste media normală pentru această perioadă.

Prognoza ANM pentru 19 februarie – 26 februarie 2024

În prima săptămână a intervalului menționat, specialiștii ANM prognozează temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite. Diferența estimată este de 3-4 grade Celsius peste media normală în această perioadă. Această creștere a temperaturilor va afecta întreg teritoriul României.

Cât despre precipitații, se estimează că acestea vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.

Prognoza ANM pentru 26 februarie – 4 martie 2024

În a doua săptămână a intervalului analizat, temperaturile medii vor continua să fie mai ridicate decât cele normale cu aproximativ 2-3 grade Celsius în toate regiunile României. De asemenea, precipitațiile vor fi excedentare, mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza ANM pentru 4 martie – 11 martie 2024

În a treia săptămână a intervalului prognozat, temperatura medie a aerului va fi în continuare mai ridicată decât în mod normal. Această diferență este estimată la 2 grade Celsius peste perioada similară din anii precedenți. Regimul pluviometric se va apropia de cel normal în toate regiunile țării.

Prognoza ANM pentru 11 martie – 18 martie 2024

În ultima săptămână a intervalului analizat, se prognozează temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. Media valorilor termice se va situa cu 2 grade Celsius peste media normală pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Elena Mateescu, directorul ANM, despre vremea următoare

Elena Mateescu, directorul ANM, a comentat vremea din următoarele săptămâni, evidențiind că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În unele regiuni, valorile maxime vor ajunge la 14-16 grade Celsius. De asemenea, regimul de precipitații va fi caracterizat de ploi slabe în special în estul și sud-estul țării, cu posibile izolări în vest și nord-vest.

În concluzie, în perioada următoare se așteaptă creșterea temperaturilor și ploi slabe în diverse regiuni ale României, fenomene caracteristice primăverii.

TAGS: Prognoza meteo, Vremea în România, Prognoza ANM

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments