Tuesday, April 16, 2024
HomeVremeaPrognoza meteo pentru săptămâna 29.01.2024 - 05.02.2024

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

Prognoza meteo pentru săptămâna 29.01.2024 – 05.02.2024

O nouă săptămână începe cu previziuni meteo în România. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite, cu o abatere termică pozitivă accentuată în regiunile nord-estice ale țării. Asta înseamnă că ne putem aștepta la temperaturi relativ mai calde, comparativ cu mediile specifice acestei perioade.

Din păcate, regimul pluviometric va fi deficitar în întreaga țară, cu precădere în regiunile din jumătatea sudică a teritoriului. Asta înseamnă că nu vor cădea prea multe precipitații, iar aceste regiuni vor fi în continuare afectate de lipsa ploilor.

Într-o prognoză Accuweather, realizată pentru luna februarie, se anunță fenomene meteo anormale în România. Temperaturile vor avea valori neobișnuite, iar diverse fenomene meteo vor caracteriza întreaga țară. Detalii pe realitatea.net.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Intrăm în a doua săptămână a lunii februarie cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval. Această creștere a valorilor termice se va resimți în toate regiunile, dar în special în cele sudice și nord-estice ale țării.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, ceea ce se traduce printr-o predominanță a ploilor în aceste zone. În schimb, regiunile sudice și sud-estice vor înregistra un deficit de precipitații, iar în restul țării acestea vor fi în general apropiate de valorile normale pentru această perioadă.

Pentru mai multe informații despre prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, puteți accesa realitatea.net.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Vremea continuă să ne surprindă în a treia săptămână a lunii februarie. Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât valorile normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regiunile sud-estice se vor bucura de temperaturi mai călduroase decât în mod obișnuit.

Pe de altă parte, regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice ale țării. Așadar, ne putem aștepta la o cantitate generoasă de precipitații în aceste zone, ceea ce poate duce la creșterea nivelului râurilor și ploilor abundente.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Ultima săptămână din luna februarie vine cu temperaturi medii situate în jurul celor specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Aceasta înseamnă că temperaturile vor fi relativ stabile și vor corespunde cu valorile obișnuite pentru sfârșitul iernii și începutul primăverii.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, iar în unele zone s-ar putea să fie ușor excedentare. Cu toate acestea, este important să fim pregătiți în continuare pentru orice schimbare a vremii și să monitorizăm prognozele meteo actualizate.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments