Saturday, May 18, 2024
HomeActualitatePrognoza Meteo pentru Luna Mai: Ce Ne Așteaptă în Materie de Temperatură...

Prognoza Meteo pentru Luna Mai: Ce Ne Așteaptă în Materie de Temperatură și Precipitații

Prognoza Meteo pentru Luna Mai: Ce Ne Așteaptă în Materie de Temperatură și Precipitații

Specialiștii în meteorologie au publicat estimările lor pentru luna mai, preconizând temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade. Se anticipază o ușoară scădere a temperaturilor în prima jumătate a lunii, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Analizele efectuate au vizat media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații în comparație cu perioada 2004-2023, realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie.

Săptămâna 29 aprilie – 6 mai

În ultima săptămână a lui aprilie și în prima săptămână a lui mai, se așteaptă temperaturi ușor mai ridicate decât media obișnuită, în special în nord-vestul țării. Unicitatea se va constata în regiunile sudice, unde temperaturile vor fi apropiate de valorile obișnuite din această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, se anunță cantități mai ridicate decât în mod normal în sud-vest, sud și sud-est, în timp ce în nordul țării se vor înregistra nivele scăzute de precipitații.

Săptămâna 6 – 13 mai

„Temperatura medie a aerului va fi ușor mai scăzută decât de obicei în această perioadă, pe întreg teritoriul țării, dar mai ales în partea estică a României”, conform prognozelor meteorologilor.

Nivelul precipitațiilor se va situa în apropierea valorilor normale pe întreg teritoriul național.

Săptămâna 13 – 20 mai

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni a lui mai, se așteaptă temperaturi în apropierea mediei pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi similare celor obișnuite pentru acest interval, cu un mic deficit în sudul României.

Săptămâna 20 – 27 mai

Prognozele indică temperaturi apropiate de cele specifice pentru această perioadă și în cea de-a doua jumătate a lui mai.

ANM adaugă că regimul pluviometric va fi similar cu cel obișnuit pentru această perioadă, în cea mai mare parte a regiunilor țării.


TAGS: meteorologie, temperatură, precipitații, prognoza meteo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments