Monday, May 20, 2024
HomeSportPrognoza Meteo: Cum Va Fi Vremea în Perioada 29 Aprilie – 12...

Prognoza Meteo: Cum Va Fi Vremea în Perioada 29 Aprilie – 12 Mai?

Prognoza Meteo: Cum Va Fi Vremea în Perioada 29 Aprilie – 12 Mai?

În această perioadă, Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză detaliată pentru evoluția vremii în diverse regiuni ale țării. Se anunță o scădere a temperaturilor după unele zile mai calde, iar precipitațiile vor reveni treptat în peisajul românesc. Iată ce ne rezervă vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai 2024.

Prognoza Detaliată pe Regiuni

  • Banat: După zile cu temperaturi de peste 25 de grade, se prognozează o scădere treptată a acestora în primele zile ale lunii mai. Maximele vor oscila între 17 și 24 de grade, iar vor fi șanse de ploaie începând cu data de 1 mai.
  • Crișana: Regiunea va înregistra temperaturi cuprinse între 17 și 26 de grade în primele zile, urmând o ușoară răcire spre 6 mai. Apoi, valorile termice se vor încălzi din nou, iar probabilitatea de ploaie crește după 2 mai.
  • Transilvania: În această regiune, se va observa o răcire a vremii până la 6 mai, urmată de o creștere treptată a temperaturilor. Media minimelor va fi între 3 și 8 grade, iar șansele de ploi cresc în a doua parte a intervalului.
  • Maramureș: Maximele vor scădea până la 18 grade în prima săptămână, apoi se vor încălzi până la 20 de grade. Nopțile vor fi relativ stabile, iar probabilitatea de ploaie va crește după 2 mai.
  • Moldova: Temperaturile maxime vor scădea spre mijlocul intervalului, apoi se vor încălzi din nou. Media minimelor va varia semnificativ, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere începând cu 1 mai.
  • Dobrogea: Regiunea de la malul mării va avea variații de temperatură semnificative. Probabilitatea de ploaie va crește pe tot parcursul intervalului, iar nopțile vor fi mai reci în a doua săptămână.
  • Muntenia: Sudul țării va observa o scădere a temperaturilor, urmată de o creștere spre finalul intervalului. Fluctuațiile temperaturilor minime vor fi moderate, iar probabilitatea de ploi va fi mai ridicată după 1 mai.
  • Oltenia: În această regiune, media maximelor va fi în scădere până la 6 mai, apoi se va încălzi din nou spre 20 de grade. Temperaturile minime vor oscila între 7 și 11 grade, iar ploile vor fi mai probabile după 2 mai.
  • Zonă Montană: Persoanele care planifică excursii în munți în perioada Paștelui trebuie să țină cont de scăderea temperaturilor. Media maximelor va fi redusă, iar minimele vor coborî sub 5 grade. Probabilitatea de precipitații va fi crescută după 1 mai.

Concluzii

În concluzie, perioada 29 aprilie – 12 mai aduce o varietate de condiții meteo în diverse regiuni ale României. De la temperaturi ridicate și cer senin, până la scăderi bruște și ploi, vremea se va schimba frecvent, impunând precauții suplimentare. Fii pregătit cu haine adecvate și urmărește în continuare prognozele meteo locale pentru a te bucura în siguranță de activitățile din această perioadă!

Tags: Prognoza Meteo, Vremea România, Temperaturi Maxime, Schimbări Climatice

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments