Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitateProcurorii DNA efectuează percheziții la companii din energie și la locuințele unor...

Procurorii DNA efectuează percheziții la companii din energie și la locuințele unor persoane implicate în afaceri dubioase

Procurorii DNA efectuează percheziții la companii din energie și la locuințele unor persoane implicate în afaceri dubioase

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) desfășoară joi dimineață mai multe percheziții la sediile unor companii din sectorul energetic, precum și la locuințele unor persoane suspectate de implicare în afaceri ilegale în domeniul energiei. Informațiile au fost confirmate de surse judiciare pentru Realitatea Plus.

Principalul cap de acuzare adus de procurori este traficul de influență în legătură cu contracte încheiate cu entități de stat. Se suspectează că companiile și persoanele vizate au obținut aceste contracte utilizând diverse metode de corupție.

Printre companiile vizate în cadrul anchetei se află și Electrocentrale Craiova, o companie de producție și distribuție a energiei electrice, dar și alte companii de profil energetic. Procurorii au descins în sediile acestor companii în căutare de dovezi care să ateste activități ilegale sau suspiciuni de corupție.

Anchetatorii au efectuat și percheziții la locuințele unor persoane considerate a fi implicate în aceste afaceri dubioase. Scopul urmărit este să adune probe și documente esențiale pentru investigație, precum și să pună sub acuzație persoanele responsabile pentru activitățile ilegale desfășurate în domeniul energiei.

Activitățile desfășurate de DNA în cadrul acestor percheziții se înscriu în strategia instituției de combatere a corupției și a abuzurilor din sectorul public. DNA urmărește să aducă în fața justiției pe cei vinovați de faptele de corupție și trafic de influență, contribuind astfel la curățarea și îmbunătățirea mediului economic în România.

Un mesaj recent emis de șeful DNA, după rezultatul unui control de integritate intern, evidențiază preocuparea instituției față de reprezentanții săi cu performanțe insuficiente. “Unii au salarii mari și dosare zero. Ar trebui să și livreze câte ceva,” a declarat acesta, subliniind necesitatea unui efort mai mare în întărirea statului de drept și în combaterea corupției.

TAG-uri: Procurorii DNA

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments