Monday, May 20, 2024
HomeActualitatePrințul Paul al României: Retras și Extradat din Malta după Fuga în...

Prințul Paul al României: Retras și Extradat din Malta după Fuga în Franța

Prințul Paul al României: Retras și Extradat din Malta după Fuga în Franța

Prințul Paul al României a fost capturat duminică, 28 aprilie, de autoritățile din Malta, printr-o acțiune coordonată între Poliția Română și cea malteză. Acest eveniment major a avut loc într-un hotel, iar momentul reținerii a fost documentat și transmis de către jurnaliștii de la Ziarul de Iași printr-un videoclip postat pe platforma YouTube.

Condamnat în luna decembrie a anului 2020 la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare în cadrul dosarului privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale de la Băneasa, Prințul Paul de România a reușit să fugă în Franța. Cu toate acestea, autoritățile din Malta au reușit să îl depisteze și să îl rețină, conform unor surse judiciare citate de sursa Libertatea.

Informațiile furnizate de aceleași surse confirmă că Prințul Paul a fost localizat într-un complex turistic din Malta și că urmează să fie prezentat procurorului pentru aprobarea reținerii sale. Procedurile legale pentru extrădarea sa înapoi în România sunt complexe și se estimează că pot dura până la 6 luni.

Surprinzător, Prințul Paul se afla în compania soției sale, Lia, în momentul în care a fost identificat și reținut de către forțele de poliție. Această captură marchează un moment crucial în evoluția cazului său judiciar, care a generat interes și atenție pe plan național și internațional.

Paul de România a reușit să se sustragă autorităților pentru aproape 4 ani, găsind un refugiu în Franța. În luna noiembrie a anului 2023, el a făcut o cerere către un tribunal din Paris pentru a evita extrădarea sa în România. Cererea sa a fost analizată și acceptată de către instanța franceză, care a respins solicitarea de extrădare.

Într-un alt context juridic relevant, Curtea de Apel din Paris a evidențiat, în anul trecut, aspectul compunerii ilegale a completului de judecată care a condus la refuzul extrădării. Unul dintre judecătorii implicați nu își depusese jurământul în momentul în care a fost numit în funcție, aspect punctat de surse judiciare citate de publicația Libertatea.

Taguri:

Prințul Paul al României, fuga în Franța, extrădare, dosar ilegal, Malta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments