Tuesday, April 16, 2024
HomeActualitatePrins în Flagrant cu Substanțe Droguri de Mare Risc: Poliția Română anunță...

Prins în Flagrant cu Substanțe Droguri de Mare Risc: Poliția Română anunță Descoperirea a 2 Kilograme de 4-CMC în Mașina unui Tânăr de 25 de Ani

Prins în Flagrant cu Substanțe Droguri de Mare Risc: Poliția Română anunță Descoperirea a 2 Kilograme de 4-CMC în Mașina unui Tânăr de 25 de Ani

Un incident șocant a avut loc în Focșani, unde autoritățile au reușit să prindă în flagrant un bărbat de 25 de ani, care se afla la volanul unui autoturism ce avea în posesie aproximativ 2 kilograme de substanță cristalină, identificată ulterior drept drog de mare risc, denumit 4-CMC, potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română.

Evenimentul a avut loc în urma unei acțiuni rapide desfășurate de polițiștii focșăneni, care l-au oprit pe tânăr în trafic pentru a efectua un control de rutină. În momentul percheziției autoturismului, aceștia au descoperit un troler ce ascundea două pungi vidate din plastic, conținând o substanță solidă, cristalizată, care ulterior s-a dovedit a fi 4-CMC.

Conform declarațiilor anchetatorilor implicați în caz, investigațiile au relevat faptul că individul în cauză a adus în țară, din Olanda, cantitatea de cristal disimulată inițial într-un colet, care a fost transportat prin intermediul unei companii de curierat.

În urma acestui incident, autoritățile au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiul Galați, unde au descoperit și confiscat aproximativ 10 grame de canabis, un cântar electronic, 3 grindere cu urme de substanțe vegetale, diverse recipiente și ambalaje ce conțineau resturi sau urme de substanțe considerate a fi droguri, alături de alte mijloace de probă.

Reprezentanții DIICOT au decis să rețină suspectul pentru o perioadă de 24 de ore, aceasta fiind etapa premergătoare prezentării sale în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea. În acest context, procurorii au avansat propunerea de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile, în vederea continuării anchetei și stabilirii responsabilităților legale.

Acest caz reprezintă unul deosebit de grav, având în vedere amploarea infracțiunilor descoperite și riscurile asociate prezenței substanțelor psihotrope pe teritoriul românesc, subliniind necesitatea unei acțiuni ferme și rapide din partea autorităților competente pentru combaterea traficului de droguri și a rețelelor de distribuție ilicită.

Total 2 kilograme de 4-CMC descoperite în mașina tânărului de 25 de ani, oțelite de poliția focșăneană

  • Substanță cristalină identificată drept 4-CMC găsită în posesia bărbatului
  • Operațiunea a implicat și percheziții în municipiul Galați, soldate cu descoperirea de canabis și elemente de contrabandă
  • Procurorii DIICOT au dispus reținerea și propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile

Atât autoritățile locale, cât și DIICOT desfășoară eforturi susținute pentru a identifica și combate fenomenul traficului de droguri, punând accent pe cooperația internațională și pe îmbunătățirea capacităților de monitorizare și intervenție în astfel de cazuri.

Tags:

droguri, trafic de droguri, DIICOT, poliția română, substanțe droguri, 4-CMC

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments