Sunday, July 14, 2024
HomeActualitatePrime Kapital începe construcția pentru Faza 3 Silk District în Iași

Prime Kapital începe construcția pentru Faza 3 Silk District în Iași

Prime Kapital începe construcția pentru Faza 3 Silk District în Iași

Constructorul și dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital a demarat lucrările pentru Faza 3 Rezidențial în Silk District din Iași, într-o mișcare care va atrage o investiție impresionantă de 34 de milioane de euro. Această acțiune vine după finalizarea cu succes a primelor două faze rezidențiale și a primei faze de birouri, care a fost certificată cu BREEAM Outstanding.

Într-un demers ambițios, Silk District reprezintă un proiect mixt de regenerare urbană desfășurat pe un teren vast de 10 hectare din Iași. Situat într-un stadiu avansat al dezvoltării, acest proiect se anunță a deveni cartierul modern integrat de referință în cel de-al doilea oraș ca mărime din România.

Prime Kapital a dat startul vânzărilor pentru Faza 3 Silk District în primăvara acestui an, întâmpinând un interes semnificativ din partea potențialilor cumpărători, astfel că primele 100 de apartamente au fost deja contractate. Cele două faze rezidențiale anterioare din Silk District, acum complet finalizate, au înregistrat progrese remarcabile, cu peste 90% din cele 661 de unități de locuit vândute, iar primii locatari ai Fazei 1 și-au făcut deja simțită prezența. Estimându-se că până la sfârșitul anului 2024, Silk District va găzdui aproape 1.000 de rezidenți, alături de chiriașii clădirii de birouri Clasa A recent terminate, de retaileri selectați cu grijă și furnizori de servicii variate.

Maggie Kitshoff, Partener al Prime Kapital, a declarat: „Suntem încântați de evoluția comunității noastre și de modul în care se conturează. Viziunea noastră este de a crea o zonă vibrantă în care confortul, durabilitatea și inovația colaborează pentru a redefine stilul de viață urban și spațiile de lucru, oferind acces facil și comod la serviciile de zi cu zi. Lansarea construcției pentru Faza 3 Rezidențial reprezintă o continuare firească a evoluției proiectului, în timp ce designul pentru următoarele două etape se desfășoară în ritm susținut.”

Centrul cartierului Silk District va fi complet echipat cu facilități de înaltă calitate care să susțină comunitatea extinsă, asigurând un mediu prietenos pentru cei care locuiesc și lucrează în zonă. Planurile includ spații verzi generoase, magazine, spații de birouri și infrastructură modernizată pentru o interconectare mai eficientă cu orașul, fiecare nouă fază adăugând beneficii suplimentare sub forma spațiilor verzi și serviciilor pentru comunitate.

Etapa actuală de dezvoltare va implica construcția a 380 de apartamente moderne, facilități extinse de parcare și spații verzi generoase, cu un total de 600 de muncitori, 4 macarale și aproximativ 15.000 metri cubi de beton. Investiția totală pentru această fază se va cifra la impresionanta sumă de 34 de milioane de euro.

Prime Kapital nu se oprește aici, planurile pentru Fazele 4 și 5 fiind deja în lucru și detalii suplimentare urmând a fi dezvăluite în curând, subliniindu-se angajamentul ferm al companiei pentru dezvoltarea continuă a Silk District.

În completarea proiectului Silk District din Iași, Prime Kapital a lansat și vânzările pentru Faza 2 din Avalon Estate, o comunitate unică cu circuit închis, dezvoltată în partea de nord a Bucureștiului și recunoscută cu premiul secțiunii „Arhitectură construită / Arhitectura locuinței colective” la Anuala de Arhitectură din 2023. În paralel, dezvoltatorul se pregătește să predea 346 de apartamente în Faza 2 din Silk District Iași și 142 de locuințe în Pleiades Residence Ploiești.

TAGS: Prime Kapital, Silk District, Faza 3, Iași, dezvoltare imobiliară

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General