Monday, June 24, 2024
HomePoliticaPrimarul Iulian Badea și imperiul său nedezvăluit: patrimoniul neinclus în declarația de...

Primarul Iulian Badea și imperiul său nedezvăluit: patrimoniul neinclus în declarația de avere

Primarul Iulian Badea și imperiul său nedezvăluit: patrimoniul neinclus în declarația de avere

Omul politic Iulian Badea a avut o carieră politică impresionantă în județul său, schimbându-și afilierile politice la fiecare ciclu electoral. Însă, în spatele activității politice și a declarației de avere aparent sărace, se ascunde un adevărat imperiu ascuns.

Surse oficiale arată că primarul din Poroșchia controlează, prin intermediari, un restaurant de lux, un lac ce se află în apropierea localității și mai multe mașini de lux. Aceste active valoroase nu apar în declarația de avere a edilului, acesta susținând că este un primar sărac.

Imperiul familiei Badea a fost construit în jurul unei companii specializate în confecționarea radiatoarelor și instalațiilor de încălzire. Această firmă a fost preluată de către familia Badea în anul 1997 și, în prezent, este unicul producător atât de aparate industriale, cât și casnice, din România.

Fabrica deținută de familia Badea a cunoscut o perioadă de glorie în anii ’80, când număra peste 1.800 de angajați. Cu toate acestea, succesul de pe plan profesional nu a făcut decât să ridice întrebări cu privire la averea edilului și cât de transparentă este aceasta, având în vedere că declarația sa de avere nu cuprinde aceste active de valoare.

În declarația de avere, Iulian Badea a menționat deținerea a trei terenuri agricole cu o suprafață totală de peste 9 hectare, pe care le deține împreună cu soția sa. De asemenea, primarul a trecut în declarație și trei terenuri intravilane, două amplasate în comuna pe care o conduce și unul într-o zonă muntoasă din județul Brașov. La acestea se adaugă și un apartament de 83 de metri pătrați în Voluntari.

Intrigant este faptul că, în anul 2022, Iulian Badea a declarat venituri impresionante. El a încasat de la primărie suma de 65 de mii de lei. Mai mult, atât el, cât și soția sa, sunt pensionari, cu venituri mai mult decât consistente. Edilul încasează lunar peste 5 mii de lei, în timp ce doamna Badea primește 3.800 de lei.

În plus față de aceste venituri, familia primarului a încasat și o chirie de 36 de mii de euro pentru apartamentul din Voluntari, dar și aproximativ 300 de mii de lei sub formă de dividende de la o firmă pe care o deține. Cu toate acestea, aceste sume substanțiale de bani nu s-au regăsit în declarația de avere a primarului.

Ește surprinzător faptul că, la momentul completării declarației de avere, Iulian Badea avea trei conturi bancare deschise, pe care avea depozitați 140 de mii de lei. Această sumă ridicol de mică, în comparație cu veniturile și activele neinclus în declarație, ridică semne de întrebare cu privire la transparența și corectitudinea acestui aspect al activității politice a primarului.

Concluzie

Primarul Iulian Badea pare să dețină un imperiu financiar și material ascuns, în paralel cu activitatea sa politică. Surse oficiale evidențiază controlul acestuia asupra unui restaurant de lux, unui lac valoros și mai multor mașini de lux. Însă, toate aceste active trec neobservate în declarația sa de avere, motivând că este un primar sărac. Această situație aduce în discuție transparența și corectitudinea acțiunilor politice ale primarului din Poroșchia.

TAGS: Iulian Badea

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General