Sunday, July 14, 2024
HomeActualitatePrimarul Cristian Gentea Anunță Construirea Noului Sediul al Judecătoriei Pitești

Primarul Cristian Gentea Anunță Construirea Noului Sediul al Judecătoriei Pitești

Primarul Cristian Gentea Anunță Construirea Noului Sediul al Judecătoriei Pitești

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a făcut o declarație importantă pe pagina sa de Facebook, dezvăluind locul ales pentru construirea noului sediu al Judecătoriei Pitești. Într-o postare detaliată, el a explicat procesul care a condus la această decizie și pașii urmați până în prezent.

În cadrul unei ședințe recente, Guvernul a aprobat transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Pitești cu privire la trecerea unui imobil din domeniul public al orașului în domeniul public al statului. Scopul acestei măsuri este de a permite Tribunalului Argeș să administreze această proprietate, pentru a putea construi noul sediu al Judecătoriei Pitești.

Primarul Gentea a menționat că demersurile în acest sens au început acum un an. El a fost contactat de președintele Tribunalului Argeș, care i-a comunicat intenția de a construi un nou sediu și l-a rugat să identifice un teren potrivit în domeniul public al municipiului. Cristian Gentea a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate, anticipând beneficii viitoare și posibilitatea de a redeveni folosit terenul actual.

Pentru a găsi locația potrivită, Primarul a colaborat cu colegii de la Cadastru, care i-au propus trei posibile terenuri. După vizitarea acestora împreună cu președintele Tribunalului, s-a optat pentru un teren generos situat pe strada Dârzu nr. 12C, în suprafață de 5.270 metri pătrați. Această alegere a fost influențată de necesitatea unui spațiu mai mare pentru noul sediu al Judecătoriei Pitești.

În același context, Primarul a discutat despre posibilitatea de a extinde în viitor rețeaua de transport public pentru a asigura accesul facil către noua locație. Astfel, s-au purtat discuții inclusive cu privire la un schimb de terenuri între Municipalitatea Pitești și S.C. Salubritate 2000 SA, pentru a deschide calea către construcția noului sediu.

Demersurile pentru acest schimb au fost inițiate, iar Consiliul Local a aprobat principiul tranzacției în aprilie 2024. După recenta ședință de Guvern, procedurile vor continua, iar Salubritate 2000 SA va demara lucrările de reamenajare a terenului situat pe strada Dârzu 12 C. Primarul Gentea a subliniat importanța acestui proiect pentru modernizarea și dezvoltarea municipalității Pitești.

Cam așa stau lucrurile…

Primarul Gentea, Judecătoria Pitești, noul sediu, Tribunalul Argeș, dezvoltare urbană

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General