Saturday, May 18, 2024
HomeSportPrimarul Clotilde Armand solicită verificări la Departamentul de Urbanism în urma incendiilor...

Primarul Clotilde Armand solicită verificări la Departamentul de Urbanism în urma incendiilor din Sectorul 1

Primarul Clotilde Armand solicită verificări la Departamentul de Urbanism în urma incendiilor din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a cerut efectuarea unor verificări la departamentul de Urbanism în legătură cu cele două incendii care au avut loc luni pe teritoriul sectorului. Aceste evenimente au condus la mobilizarea echipelor de intervenție și au pus sub semnul întrebării modul în care s-au acordat autorizațiile de construcție în zonă.

Clotilde Armand: Sprijin pentru echipele de pompieri și Brigada Rutieră

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a subliniat importanța sprijinirii echipelor de pompieri și a Brigăzii Rutiere în gestionarea situațiilor de urgență. Cu o abordare activă, autoritățile locale au trimis echipaje ale Poliției Locale la incendiile din nordul Capitalei pentru a sprijini acțiunile de intervenție.

“Avem mai multe echipaje ale Poliției Locale în zona incendiului din nordul Capitalei, sprijinim echipele de pompieri și ale Brigăzii Rutiere. Locuitorii din apropierea zonei afectate care au nevoie de ajutor sau adăpost pot apela Serviciul de Urgențe al DGASPC Sector 1 – 0734.454.543”, a precizat Clotilde Armand pe rețelele de socializare.

Construcții controversate: „S-a edificat pe șpăgi și interese de partid”

Clotilde Armand a adus în discuție problematica construcțiilor realizate în mod haotic în Sectorul 1. Primarul a indicat că mașinile de intervenție ale pompierilor au întâmpinat dificultăți în accesarea anumitor străzi din cauza îngustimii acestora, generată de autorizațiile emise sub alte administrații locale.

“Autospecialele de stingere cu apă și spumă au întâmpinat dificultăți în accesarea străzilor înguste din cauza faptului că în acele zone s-a construit haotic, cu aprobarea administrațiilor anterioare care eliberau autorizații de construcție sub influența unor șpăgi și interese de partid.

Am solicitat efectuarea unor verificări la Departamentul de Urbanism cu privire la cele două incendii din Sectorul 1, pentru a identifica proprietarii imobilelor afectate și avizele emise în aceste zone”, a comunicat primarul pe rețelele de socializare.

Potrivit informațiilor furnizate de IGSU, unul dintre incendii a avut loc pe strada Spicului din Sectorul 1, într-o hală dezafectată. Un alt incendiu a afectat un imobil aflat în construcție pe strada Daniel Danielopolu, determinând evacuarea a numeroase persoane din blocul adiacent.

Impactul incendiilor și măsurile de remediere

Incendiile din Sectorul 1 au creat o situație de urgență în comunitate, necesitând intervenția promptă a echipelor specializate. Autoritățile locale au acționat în colaborare cu serviciile de pompieri pentru limitarea extinderii flăcărilor și protejarea vieților și proprietăților afectate.

Primarul Clotilde Armand a subliniat implicațiile incendiilor asupra comunității și a exprimat determinarea de a investiga în profunzime cauzele care au condus la aceste evenimente, precum și de a implementa măsuri preventive pentru diminuarea riscului de producere a unor astfel de situații în viitor.

Mobilizare și solidaritate în fața problemelor comunitare

Incendiile din Sectorul 1 au evidențiat necesitatea unei abordări unitare în fața provocărilor locale. Clotilde Armand a subliniat importanța solidarității comunitare în gestionarea situațiilor de criză, iar implicarea cetățenilor în procesul de identificare a problemelor și elaborare a soluțiilor a fost apreciată ca fiind esențială pentru construirea unei comunități reziliente.

De asemenea, coordonarea eficientă între autorități și societatea civilă a fost subliniată ca fiind un factor crucial în asigurarea securității și bunăstării locuitorilor din Sectorul 1.

 

TAGS: Clotilde Armand, Sectorul 1, incendii, Urbanism, pompieri

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments