Sunday, July 14, 2024
HomeActualitatePrimarul Capitalei, Nicușor Dan, Refuză Oferirea de a Candida la Președinția României

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Refuză Oferirea de a Candida la Președinția României

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, Refuză Oferirea de a Candida la Președinția României

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a dezvăluit sâmbătă că liderul USR, Elena Lasconi, i-a sugerat să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă acesta a respins propunerea.

“Există discuții private. Doamna Lasconi, înainte de a-și anunța candidatura la președinție, a considerat că aș fi potrivit pentru această poziție”, a declarat Nicușor Dan în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV.

Cu toate acestea, edilul a fost ferm în decizia sa, subliniind că este concentrat în prezent pe mandatul său de primar al Capitalei. “În niciun caz. Sunt concentrat în acest moment pe modul în care voi administra Bucureștiul în următorii 4 ani, aceasta este singura mea preocupare”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar lua în considerare o astfel de candidatură în viitor, Nicușor Dan a explicat că există o diferență între a reflecta și a acționa și că actualmente nu se află în situația respectivă, fiind mandatat pentru un mandat de 4 ani în fruntea Primăriei Capitalei.

Reales în funcția de primar la alegerile locale din 9 iunie, primarul a exprimat dorința de a obține un nou mandat în 2028. “Prin principiu, intenționez să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei în 2028. Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar, în principiu, îmi doresc să îndeplinesc un alt mandat la Primărie”, a conchis Nicușor Dan.

Liderii Partidului Social Democrat (PSD) și ai Partidului Național Liberal (PNL) au stabilit calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare pentru perioada următoare. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale este programat pentru 24 noiembrie, al doilea tur pentru 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie.

Tags:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General