Saturday, July 20, 2024
HomeActualitatePrimăria Reșița transformă blocuri rezidențiale în clădiri eficiente energetic

Primăria Reșița transformă blocuri rezidențiale în clădiri eficiente energetic

Primăria Reșița transformă blocuri rezidențiale în clădiri eficiente energetic

Primăria Reșița continuă eforturile de a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor rezidențiale din oraș, anunțând reabilitarea a încă două blocuri cu ajutorul fondurilor europene disponibile. Proiectul face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență, având ca obiectiv sporirea confortului locativ și reducerea consumului de energie.

În cadrul licitației organizate recent, municipalitatea a pus în vânzare contractul de execuție pentru lucrările de renovare și eficientizare energetică a două blocuri situate pe Aleea Țarcului Nr. 1 și Aleea Trei Ape Nr. 2. Valoarea estimată a proiectului se ridică la 13.106.834 de lei, iar constructorii interesați au termen până la 30 iulie să depună ofertele sau cererile de participare.

  • Izolarea termică a fațadei și înlocuirea tâmplăriei exterioare
  • Izolarea termică a soclului și termo-hidroizolarea acoperișului
  • Reabilitarea instalației de iluminat și utilizarea surselor de energie regenerabilă

Ambițiosul proiect prevede o serie de intervenții menite să crească eficiența energetică a clădirilor, printre care se numără izolarea termică a fațadei și înlocuirea tâmplăriei exterioare pentru sporirea performanței energetice. De asemenea, vor fi realizate lucrări de izolare termică a soclului și termo-hidroizolarea acoperișului, precum și a planșeului peste subsol.

Primăria Reșița urmărește să implementeze soluții sustenabile în cadrul proiectului, inclusiv instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile. Reabilitarea instalației de iluminat și modernizarea accesului în blocurile de locuințe sunt alte elemente cheie ale planului de eficientizare energetică.

Progresul către transformarea blocurilor rezidențiale în clădiri eficiente energetic va aduce beneficii atât locuitorilor, sporind confortul termic și reducând facturile la utilități, cât și mediului înconjurător, prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Foto: ARHIVĂ

Tags: Primăria Reșița, eficiență energetică, reabilitare clădiri, blocuri rezidențiale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General