Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitatePrimăria Iași și Federația Internațională de Esports, Parteneri pentru Campionatul Mondial de...

Primăria Iași și Federația Internațională de Esports, Parteneri pentru Campionatul Mondial de Esports

Primăria Iași și Federația Internațională de Esports, Parteneri pentru Campionatul Mondial de Esports

În contextul acuzațiilor nefondate și speculațiilor privind organizarea Campionatului Mondial de Esports de la Iași, Primăria Municipiului Iași și Federația Internațională de Esports (IESF) doresc să facă anumite precizări.

În urma unui parteneriat încheiat între Primăria din Iași și IESF, se va organiza cea de-a 15-a ediție a Campionatului Mondial de Esports în perioada 24 august – 4 septembrie 2023. Acest acord a fost consolidat după ce Iașiul a fost validat și licențiat de către IESF, un organism cu reprezentare în 140 de țări, obținând statutul de oraș organizator în noiembrie 2021, la Campionatul din Eilat, Israel.

Mai mult, Municipiul Iași găzduiește competiția cu aceeași structură de conducere și regulamente precum cele din alte orașe unde IESF a organizat cu succes competiții internaționale, cum ar fi Seul, Busan (Coreea de Sud), Jakarta, Bali (Indonezia), Baku (Azerbaidjan), Eilat (Israel) etc., evenimente ce au adunat mii de participanți și zeci de milioane de fani, avându-i ca parteneri pe cei mai importanți actori din industria globală a jocurilor de noroc și IT.

Decizia de a organiza campionatul în Iași a fost luată în unanimitate de către Consiliul Local prin Hotărârea nr. 358 din 17 noiembrie 2021. Astfel, Municipiul Iași a alocat Clubului Sportiv Municipal Iași 2020 suma de 29.671.776 lei pentru organizarea evenimentului, cu sume stabilite pentru anii 2022 și 2023. Aceste detalii au fost reglementate înainte ca Clubul Sportiv Municipal Iași 2020 să demareze procesul de organizare a Campionatului.

Pe parcursul procesului, Clubul Sportiv Municipal Iași 2020 a efectuat toate achizițiile, contractele și plățile în conformitate cu deciziile Consiliului Local. Mai mult, nicio tranzacție, achiziție sau plată nu a fost efectuată de către Primăria Municipiului Iași pentru agenții economici implicați în organizarea Campionatului de Esports.

Astfel, Clubul Sportiv Municipal Iași 2020 a gestionat toate aspectele legate de licențiere, logistică, transport, cazare și masă conform hotărârilor Consiliului Local. Această transparență în procesul de organizare a evenimentului a fost menționată de către directorul Clubului Sportiv Municipal Iași 2020, Iustin Jalaboi, care a subliniat faptul că toate plățile au fost realizate conform normelor și procedurilor stabilite.

Organizarea Campionatului Mondial de Esports a reprezentat un efort considerabil din punct de vedere organizatoric, cu implicarea a 700 de sportivi din 110 țări, 140 de delegați din federațiile naționale de Esports, 590 de tehnicieni pentru scene, transmisii broadcasting etc., precum și 550 de voluntari, dintre care 150 din afara Iașului.

Pe lângă impactul internațional important, desfășurarea Campionatului Mondial de Esports a condus la ocuparea completă a tuturor camerelor de hotel din Iași pe durata evenimentului, generând o creștere semnificativă a cifrei de afaceri din industria HORECA locală, precum și a încasărilor la bugetul municipal.

TAGS: Municipiul Iași, Federația Internațională de Esports, Campionatul Mondial de Esports, IESF, Primăria Iași

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General