Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitatePrimăria Craiova încheie contracte de publicitate în valoare de 1,2 milioane de...

Primăria Craiova încheie contracte de publicitate în valoare de 1,2 milioane de lei

Primăria Craiova încheie contracte de publicitate în valoare de 1,2 milioane de lei

Primăria Craiova a încheiat contracte în valoare de 1,2 milioane de lei pentru servicii de publicitate în ultimii doi ani, încheind colaborarea cu firma Media Consulta International din București, conform informațiilor obținute de la sursa PRESShub.

Conform publicației, instituția condusă de Lia Olguța Vasilescu a ales firma Media Consulta International prin intermediul unei proceduri simplificate, fără licitație.

Aceasta nu este prima oară când Primăria Craiova încheie contracte de publicitate cu Media Consulta International. În septembrie anul trecut, municipalitatea a anunțat o procedură de selecție pentru “servicii de publicitate prin intermediul presei naționale și locale de televiziune, a publicațiilor online naționale și locale și a posturilor de radio locale”. Contractul în valoare de 654.017 lei a fost oferit firmei din București.

Caietul de sarcini pentru acest contract includea “servicii de difuzare publireportaj video, pentru 5 publireportaje tv diferite (aferent unui număr de 5 subiecte diferite) la 3 posturi naționale de televiziune de știri; b) Servicii de difuzare tv pentru 5 publireportaje tv diferite (aferent unui număr de 5 subiecte diferite) la 1 post național de televiziune generalist”.

Pe lângă acest contract, Primăria Craiova a încheiat și alte contracte de publicitate cu Media Consulta International. Un alt contract, în valoare de 87.500 lei, a fost încheiat în septembrie 2023 pentru “servicii de realizare – creație și producție – publireportaje TV pentru anul 2023”. În iunie 2022, municipalitatea a oferit un contract de 499.000 de lei pentru “servicii de publicitate prin intermediul presei de televiziune națională și al publicațiilor naționale online”.

Firma Media Consulta International este controlată de Mihăiță Craiu, care a fost în trecut partener de afaceri cu Dan Voiculescu, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Aceste contracte de publicitate ridică întrebări cu privire la modul în care Primăria Craiova atribuie contractele și despre transparența în utilizarea fondurilor publice. Astfel de colaborări fără o licitație deschisă și transparentă pot genera suspiciuni de favoritism și corupție. Acest lucru ar trebui să atragă atenția autorităților de control și la nevoie să fie investigat în scopul clarificării situației și evitării oricărei practici nelegale.

Tags:

Primăria, Craiova, publicitate, fonduri publice, licitație, contracte, Lia Olguța Vasilescu, corupție, Media Consulta International, Mihăiță Craiu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments