Tuesday, April 16, 2024
HomeSportPrim-ministrul Marcel Ciolacu începe o vizită de două zile la Roma

Prim-ministrul Marcel Ciolacu începe o vizită de două zile la Roma

Prim-ministrul Marcel Ciolacu începe o vizită de două zile la Roma

Prim-ministrul Marcel Ciolacu va călători la Roma în perioada 14-15 februarie, în cadrul unei vizite de lucru. Scopul principal al acestei vizite este întărirea relațiilor bilaterale dintre România și Italia, precum și participarea la importante întâlniri și evenimente.

Vizita oficială începe miercuri, 14 februarie, când prim-ministrul Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul Italiei, Georgia Meloni. Această întâlnire va avea loc în contextul celei de-a treia ședințe comune a Guvernelor României și Italiei. Această reuniune reprezintă o oportunitate de a revigora Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două țări și de a promova o colaborare mai strânsă pe plan bilateral, european și euroatlantic.

În cadrul vizitei sale, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea, de asemenea, o întâlnire specială cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, la Vatican. Această audiență oferă o ocazie unică de a discuta despre importanța relațiilor dintre stat și biserică.

De asemenea, premierul va avea o întrevedere și cu Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin. Această întâlnire va aborda aspecte de interes comun și va contribui la consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Vizita lui Marcel Ciolacu la Roma cuprinde și aspecte economice importante. Membrii delegației române vor participa la Forumul Economic româno-italian, unde vor fi discutate o serie de domenii precum IT&C, energie, industria prelucrătoare și mecanică, infrastructură și industria agro-alimentară. Această reuniune oferă oportunitatea de a explora noi modalități de colaborare economică și de a întări legăturile comerciale dintre cele două țări.

Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu la Roma reprezintă o dovadă a importanței relațiilor dintre România și Italia. Cele două țări au un parteneriat economic solid, iar această întâlnire consolidează cooperarea și prietenia dintre ele.

Ședința comună a Guvernelor României și Italiei

Pe data de 15 februarie, va avea loc ședința comună a Guvernelor României și Italiei, la Roma. Această ședință are ca obiectiv valorificarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două țări și impulsionarea cooperării bilaterale, europene și euroatlantice.

La această reuniune, delegația guvernamentală română, condusă de premierul Marcel Ciolacu, va avea o serie de întâlniri și discuții cu oficialii italieni. Printre aceștia se numără vicepremierul Marian Neacșu, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, și ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu Oprea.

Pe lângă întâlnirile bilaterale, vor avea loc și semnarea unor documente de cooperare sectorială. Aceste documente vizează domenii precum antreprenoriat și IMM, turism, protecția civilă și altele.

Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu la Roma demonstrează importanța și prioritatea acordată relațiilor bilaterale dintre România și Italia. Această vizită consolidează colaborarea și aduce beneficii atât pentru România, cât și pentru Italia și cetățenii lor.

TAGS: Marcel Ciolacu, Roma, prim-ministrul, vizită, Italia, Georgia Meloni, Papa Francisc, Guvernelor României

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments