Sunday, April 21, 2024
HomeSportPrețurile exorbitante din Aeroportul Otopeni: Consumatorii șochează la vederea facturilor

Prețurile exorbitante din Aeroportul Otopeni: Consumatorii șochează la vederea facturilor

Prețurile exorbitante din Aeroportul Otopeni: Consumatorii șochează la vederea facturilor

În Aeroportul Otopeni, românii se confruntă cu o situație neobișnuită atunci când ajung să cumpere diverse produse, constatând că prețurile acestora sunt mult peste așteptările lor. Ceea ce era cândva o simplă achiziție devine acum un moment de surpriză când descoperă cât de mult trebuie să scoată din buzunar pentru un produs obișnuit.

Conform informațiilor obținute, magazinele duty-free din aeroport sunt printre cele mai vizate de către consumatori, aceștia fiind nevoiți să achiziționeze produse precum gustări, apă sau sucuri înainte de îmbarcare din cauza timpului de așteptare. Creșterea prețurilor este o realitate nu doar pentru România, ci și în ceea ce privește aeroporturile din întreaga lume.

Un exemplu concret este reprezentat de o simplă merdenea cu brânză de 160 de grame, al cărei preț în Aeroportul Otopeni ajunge la 20 de lei. Acesta este de aproximativ patru ori mai mare decât prețul obișnuit dintr-o patiserie, fapt semnalat și de alte surse de informare.

Se pare că această creștere nejustificată a prețurilor se regăsește și în cazul altor produse, arătând că un banal sandwich cu salam uscat poate costa până la 55 de lei, iar acest lucru devine o provocare pentru pasagerii aflați în tranzit și care își doresc să-și potolească foamea.

Situația acestor prețuri exorbitante a fost remarcată încă din vara anului trecut, atunci când în plin sezon estival, costurile produselor au explodat, ajungându-se ca un croissant să coste 18 lei, iar o porție de pizza să depășească 30 de lei.

Un turist care a fost martor la aceste prețuri nejustificat de mari în Aeroportul Otopeni a declarat: “Cu 100 de lei cât dai pe un sandwich, o prăjitură sau o sticlă de apă, îți poți asigura practic hrana pentru o zi întreagă pentru întreaga familie. Dar așa sunt lucrurile la aeroport,” a menționat acesta pentru o sursă de încredere.

Chiar dacă normele europene prevăd că produsele din magazinele duty-free ar trebui să fie mai accesibile, datorită scutirilor fiscale, realitatea este cu totul alta, observându-se că prețurile sunt mult mai mari decât cele din locațiile tradiționale de achiziții.

Măsuri luate: Închiderea temporară a magazinelor duty-paid din Aeroport

În luna februarie, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat că serviciile comerciale de tip duty-paid din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” au fost suspendate temporar. Această decizie a fost luată din cauza expirării contractului de asociere pentru anumite spații comerciale.

“Această perioadă este necesară pentru a respecta toate etapele obligatorii în astfel de situații, precum inventarierea, transferul de proprietate și altele, dar și pentru pregătirea spațiilor comerciale conform noilor contracte de închiriere încheiate printr-un proces transparent de licitație cu societatea Lagardère Travel Retail România,” conform unui anunț oficial al CNAB.

 

 

TAGS:

Prețuri exorbitante

Aeroportul Otopeni

Magazine duty-free

CNAB

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments