Monday, June 24, 2024
HomeSportPrețul la energie electrică nu va crește până în 2024, pot exista...

Prețul la energie electrică nu va crește până în 2024, pot exista chiar și scăderi, afirmă ministrul Sebastian Burduja

Prețul la energie electrică nu va crește până în 2024, pot exista chiar și scăderi, afirmă ministrul Sebastian Burduja

Plafonarea prețului la energie electrică naște noi controverse printre autorități, după ce unii furnizori au anunțat prețuri și de zece ori mai mari decât în prezent. Ministrul energiei, Sebastian Burduja, a precizat într-o declarație recentă că actualul tarif va fi menținut până în martie anul viitor, adică atunci când va expira.

Prețul actual al energiei va fi menținut până în 2025

Într-o nouă declarație, ministrul energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că prețul limitat la energie electrică va fi menținut până în martie 2025. După această dată, vor fi luate în considerare alte opțiuni, în funcție de schimbările pieței. Burduja subliniază faptul că este important să se protejeze consumatorii vulnerabili și că toate opțiunile sunt pe masă pentru a lua decizii corecte în viitor.

Ministrul explică că acest proces va fi treptat, transparent și predictibil, având în vedere toate părțile implicate în sistemul energetic. El subliniază faptul că în funcție de evoluția pieței, se poate continua această schemă sau se pot ajusta anumite plafoane. Scopul principal este de a direcționa mai bine sprijinul către românii vulnerabili cu adevărat. Ministrul promite o evoluție treptată, transparentă și predictibilă pentru a asigura beneficii atât pentru consumatori, cât și pentru distribuitori și producători în lanțul pieței de energie.

Ce se va întâmpla cu consumatorii vulnerabili după martie 2025?

În cadrul unui eveniment de la Biblioteca Academiei Române, ministrul Burduja a fost întrebat despre posibilele plafoane pentru consumatorii vulnerabili după martie 2025. Acesta a menționat că această temă nu a fost încă discutată și este dificil de estimat ce se va întâmpla în viitor.

Ministrul a subliniat faptul că fiecare consumator are libertatea de a alege furnizorul pentru gaze naturale și energie electrică. Există o lege care limitează prețurile la aceste servicii pentru a proteja consumatorii. Burduja a menționat că statul român a făcut eforturi pentru a menține prețuri accesibile, având în vedere schimbările neprevăzute din piață, cum ar fi conflictele din Ucraina și Orientul Mijlociu.

Ministrul a declarat că mulți furnizori oferă prețuri sub plafonul stabilit de Guvern și că acei consumatori nemulțumiți au posibilitatea de a schimba ușor contractele. Burduja a mai adăugat faptul că există transparență în ofertele de pe piață și că consumatorii pot compara prețurile la energie electrică și gaze naturale pe site-ul ANRE.

Concluzie

Ministrul energiei, Sebastian Burduja, asigură consumatorii că prețul la energie electrică nu va crește până în 2024 și pot exista chiar și scăderi în anii următori. Cu toate acestea, după martie 2025, vor fi luate în considerare alte opțiuni în funcție de schimbările pieței. Prioritatea este de a sprijini consumatorii vulnerabili și de a asigura transparență și predictibilitate în piața de energie. Cei nemulțumiți au posibilitatea de a alege furnizori cu prețuri mai mici și de a schimba contractele. Este important ca toți consumatorii să informeze și să compa

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General