Sunday, April 21, 2024
HomeExternePreședintele Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina

Președintele Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina

Președintele Klaus Iohannis: România nu va trimite combatanți în Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a clarificat cu privire la o posibilă implicare a țării în trimiterea de combatanți în Ucraina, subliniind că acest lucru nu poate fi realizat sub mandatul NATO, deoarece Ucraina nu este membru al acestei alianțe. Cu toate acestea, șeful statului a subliniat importanța menținerii relațiilor bilaterale și sprijinirii Ucrainei în diverse moduri, fără a recurge la măsuri care ar depăși cadrul de acțiune.

  • Președintele Klaus Iohannis a afirmat clar că România nu va trimite combatanți în Ucraina și că orice colaborare va fi în concordanță cu acordurile bilaterale existente.
  • Iohannis a subliniat sprijinul ferm al României față de Ucraina și angajamentul de a continua să ofere asistență în funcție de necesitățile acesteia.

Întrebarea președintelui României a venit în contextul unei discuții referitoare la declarațiile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu privire la situația din Ucraina și la posibile acțiuni din partea altor state europene.

Președintele Iohannis a subliniat că orice decizie legată de trimiterea de forțe armate într-o țară străină trebuie să fie în concordanță cu legislația internă și acordurile internaționale existente, evitând astfel implicații negative și interpretări eronate.

  • România se situează ferm alături de Ucraina în ceea ce privește sprijinul și solidaritatea față de această țară, menținând o poziție clară și consecventă în relațiile bilaterale.
  • Președintele Iohannis a subliniat că sprijinul acordat Ucrainei este continuu și că România va menține această poziție în viitor, în conformitate cu valorile și interesele comune.

În concluzie, președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că România nu va trimite combatanți în Ucraina și că sprijinul acordat acestei țări se va baza pe colaborarea bilaterală și respectarea angajamentelor internaționale, consolidând astfel relațiile de prietenie și parteneriat.

TAGS:

Klaus Iohannis, România, Ucraina, sprijin, relații bilaterale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments